«Співає Лілія Сандулеса»

0
1475
Загрузка...

У Лілії Сандулеси (Сандулесу), яка народилася на десять років пізніше знаної краянки Софії Ротару (28 лютого 1958 року) в с. Маршинці Новоселицького району, – української і молдавської співачки, народної артистки України під такою назвою вийшов пісенний компактдиск.

На професійній сцені почала співати в 1977 р. у чернівецькому філармонійному ВІА «Жива вода». Через три роки (1980) разом з Олександром Сєровим перейшла у волинську філармонію (ВІА «Світязь», «Серпанки»), але за рік їхні шляхи розійшлися. Влітку 1982 року на Всеросійському конкурсі виконавців в Сочі вона була лише третьою (і це при чотирьох перших і трьох других місцях), та вже у вересні 1982 перемогла на конкурсі артистів естради України в Чернівцях (випередивши сестер Ротару, Олександра Сєрова, Віталія Білоножка і Павла Дворського).
В 1984 році її запросили до Київського мюзик-холу; з’явилася можливість частенько записуватися на радіо (з часом її прізвище почало вимовлятися на український лад — Сандулеса) .В 1985 р. з піснею Володимира Бистрякова «Гончарный круг» пройшла в фінал всесоюзного телефестивалю «Пісня року»; фірма «Мелодія» випустила її міньйон «Спочатку ти».

У 1987 р. присвоєне звання Заслуженої артистки України. 1988-го приїхала на Буковину співати з власним гуртом «Селена», а в 1990-му повернуся в театр «Етюд». Через два роки об’єднується в дуеті з Іво Бобулом. Багато виступають за кордоном, де й виходить їхній компакт «Берег любови». З часом в репертуарі Лілії Василівни з’явилися драматичні пісні — «Несу свій хрест», «Зраджене кохання». У 1996-му присвоєне звання народної артистки України. По десятиріччю спільного творчого, а потім і сімейного життя Лілія розлучилася з Бобулом.

Широким тиражем розійшовся її сольний компакт з невибагливою назвою «Співає Лілія Сандулеса».

Юхим Гусар

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ