Каспрук проанонсував розірвання договорів з перевізниками, які знахабніли (відео)

2
320
Загрузка...

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук у суботу, 25.02.17, увечері у прямому ефірі у мережі Facebook зробив заяву щодо проблем з пасажирськими перевезеннями у столиці Буковини.

 

Як зазначив Олексій Павлович, у понеділок (27.02.17, так розумємо) перевізникам будуть передані попередження про одностороннє розірвання договорів.

За його словами, він хоче з громадою порадитися, як навести лад з перевезеннями. Зауважив, що треба забезпечити нормальну конкуренцію на ринку перевезень.

Мер підкреслив, що не допустить шантажу з боку перевізників. За словами Олексія Павловича, у Чернівцях існує монополія на ринку пасажирських перевезень. Він наголосив на тому, що потрібно розвивати комунальний транспорт, щоби створити конкуренцію, забезпечити доставку пасажирів з віддалених точок міста. Але, мовляв, депутати не підтримали його ініціативу щодо придбання автобусів для здійснення пасажирських перевезень комунальним транспортом.

Ми не дамо перевізникам можливість шантажувати, – запевнив мер.

Олексій Павлович каже, що є певний зговір між перевізниками та частиною депутатської більшості (хотілось би «з цього місця подробніше», як кажуть).

Сьогодні створені умови, що перевізники зупиняють свою роботу, не надаючи якісні послуги, в той же час вимагають підняття тарифів, – констатує мер. і запевняє, що у нових угодах буде пункт про штрафні санкції за ті всі неподобства, які мають місце тепер. Та закликає чернівчан контролювати якість послуг, скаржитись через соціальні мережі та міський контакт-центр, аби недобросовісних перевізників штрафували.

Ця криза штучно створена направлена як проти мене особисто, так і проти всіх чернівчан. Це намагання створити ситуацію, коли чернівчани будуть невдоволені діями виконавчої влади, – заявив Олексій Каспрук.

Різницю в тарифі, відповідно до закону, за словами мера, доведеться компенсувати з бюджету в сумі 45-50 млн. щорічно. Ще 30 треба буде відшкодовувати тролейбусному управлінню, якщо тариф не буде піднятий до економічно обґрунтованого.

Передбачаються громадські слухання на тему вирішення проблем із громадським транспортом у Чернівцях,  в яких мер закликає брати активну участь.

Мер виступив за те, щоби громадський транспорт був якісний, доступний.

У контексті майбутніх громадських слухань, до слова, варто було б міській владі подумати над їх осучасненням. Адже у кабінети та зали на ті громадські слухання все-таки приходить дуже мізерний відсоток мешканців міста, а варто було би робити все для того, щоби дізнатися думку з того чи іншого питання якомога більшої кількості чернівчан. І це можна робити, зокрема, і через соціальні мережі. Нехай би технічні працівники просто забезпечили такі умови, щоби в тих обговореннях, приміром, у тому ж Facebook могли брати участь не «боти» якісь, а лише реальні люди, які спілкуються під власним іменем. Проводити відповідні опитування поіменні, відкрити можливість учасникам дискусій вносити і свої пропозиції щодо шляхів вирішення тих чи інших проблем. Було б бажання – розширити коло учасників громадських обговорень, зокрема, за допомогою мережі інтернет. Хоча, можливо, владі вигідніше проводити й надалі так звані «громадські слухання», на які збираються переважно «грантоїди» та інші провладні активісти, і думка десятків або декількох сотень людей видається потім як позиція більшості чернівчан, що є звичайною маніпуляцією…

fakty.cv.ua


***

У міськраді не набрали голосів проти підняття тарифів на проїзд (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ