Державних свят та вихідних поменшає (проект нового календаря)

0
345
Загрузка...

Український інститут національної пам’яті пропонує впорядкувати календар державних свят і пам’ятних днів і представляє для громадського обговорення розроблений ним проект Закону України “Про державні й інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні”.
Відповідно до проекту, визначаються такі категорії: державні свята (робочі й неробочі), традиційні свята (неробочі), скорботні дні, професійні свята і пам’ятні дати, які є робочими днями.

Також акцентуємо:
спираючись на загальноєвропейську традицію, пропонується відмовитись від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він припадає на суботу чи неділю. Виняток становитимуть Різдво та Великдень;

кількість святкових вихідних днів зміниться з 11 (за умови існуючого переносу вихідних може зростати до 20) до 9: замість вихідного дня 8 березня пропонується встановити державне свято і вихідний Шевченківський день (9 березня). Замість 1–2 травня – запровадити у другу п’ятницю вересня День сім’ї як вихідний день. Вихідний день 9 травня – День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) перемістити на 8 травня – День пам’яті та примирення;

Ознайомитися з повним текстом проекту Закону “Про державні та інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні”, пояснювальною  запискою до проекту, а також порівняльною таблицею можна за посиланням.

Свої пропозиції до проекту Закону надсилайте на public@memory.gov.ua до 1 березня 2017 року.

А ви що думаєте з цього приводу?

Ставлення до проекту нового календаря державних свят

Результати

Loading ... Loading ...

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ