Чернівці засніжені: хтось милується, а хтось «вигрібає»… (фото)

0
339
Загрузка...

Зима повернулась до Чернівців, як жартують, знову несподівано. А ще в соціальних мережах іронізують, що в прогноз погоди чернівчани повірили, а комунальники – не дуже:)

 

Тим не менше, новий снігопад додав краси та романтичності зимовим Чернівцям. Чому свідченням і фотографії, якими чернівчани діляться публічно.

Хтось милується красою, а комунальникам (і не лише) треба розчищати місто від снігу…

А хтось і милується, і прибирає сніг;)

Фото – мережі Facebook (у т.ч. Степана Карачка, Ravlyuk photographyNataliya Belenkaya).

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

***

Сніг у Чернівцях прибирають понад 350 комунальників і 37 одиниць техніки
Висота снігового покриву у Чернівцях становить 9-12 сантиметрів. За 12 годин випало до 9 сантиметрів снігу, що є небезпечним гідрометереологічним явищем. Пориви вітру вночі та зранку 7 лютого сягали 15 метрів на секунду. Як повідомив на брифінгу у Ратуші начальник управління надзвичайних ситуацій міської ради Володимир Самолюк, комунальні служби розпочали роботу вночі, тож основні магістралі розчищено, громадський транспорт рухається. Керівникам підприємств усіх форм власності було доручено організувати роботи із забезпечення життєдіяльності міста. Оперативний штат координував дії комунальних підприємств. Кількість звернень до травмпункту за минулий тиждень – 61. Це середньостатистичний показник. Пошкоджень дахів, падіння дерев та інших аварійних ситуацій не зареєстровано. За минулі три доби рівень річки Прут підвищився на 45 сантиметрів. На даний момент спостерігається періодичне коливання. У зв’язку із льодоходом можливі виникнення заторів і різке підняття води на деяких ділянках річки Прут. Але це підняття води не перевищує граничної величини і не спричинить незручностей. За інформацією заступника директора департаменнту житлово-комунального господарства міської ради Олександра Буряка, до розчистки від снігу було залучено 317 двірників та ще 19 додаткових працівників. Задіяно 14 одиниць техніки житлово-комунальних підприємств міста. «МіськШЕП» працює у сталому цілодобовому режимі. Станом на ранок 7 лютого було задіяно 23 одиниці техніки і 25 чоловік. Як повідомив заступник директора КП «МіськШЕП» Валерій Мандрик, запас паливно-мастильних матеріалів: 5 тон дизпального, 5 тон бензину. Залишок солі складає 734 тони, піщано-сольової суміші – 376,4 кубічних метрів, піску – 1119,5 кубічних метрів.

***
За несвоєчасне прибирання території від снігу підприємців штрафуватимуть

На традиційному брифінгу у Ратуші Чернівецький міський голова Олексій Каспрук звернувся до керівників підприємств та установ різних форм власності із проханням вчасно прибирати від снігу території, закріплені за ними. “Хотів би нагадати, що прибирання території, яка закріплена за підприємствами та установами, знаходиться під їхньою відповідальністю. Трапляється, коли частина тротуару почищена, а частина ні, бо одну ділянку обслуговує ЖРЕП, а іншу – якась організацієя. Інспекції з благоустрою дано доручення накладати штрафи за неучасть у прибирання снігу. І штраф за несвоєчасне прибирання території від снігу складає від 340 до 1700 гривень. Боротися зі снігом – це не лише завдання комунальників”, – наголосив Олексій Каспрук.

Джерело: chernivtsy.eu

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ