У Чернівцях частину доріг і тротуарів прибрали від снігу доволі оперативно (фото)

0
206
Загрузка...

Щедрий снігопад, який природа подарувала Чернівцям до Різдва 2017, поставив непросте завдання перед комунальниками, яким треба було якнайшвидше «визволити від снігу» наше місто.

 

8 січня було враження, що майже ніде не чистять, бо навіть центр був доволі «заваленим снігом» – складно було і пройти, і проїхати. У соціальних мережах чернівчани ділились відповідними фотографіями, на яких можна було побачити «у полоні снігу» навіть Ратушу та «Будинок з левами».

Але вже 9 січня прогрес був помітний. Уже не лише багато доріг, а й багато тротуарів були розчищені, як мінімум, для руху.

Приємно, що немало чернівчан теж долучились до прибирання снігу біля своїх домів і офісів (магазинів).

А ще активіст Юрій Афонін виступив з ініціативою, яка згуртувала людей, готових прийти на допомогу іншим (мовою оригіналу):

«Дорогие Черновчане, земляки!
В городе на дорогах сложилась очень тяжелая обстановка. Несмотря на это нашим экстренным службам (полиция, скорая помощь) необходимо выполнять свои функции по оказанию помощи людям. Но их техническое оснащение не всегда позволяет оперативно добраться к месту вызова и оказать необходимую помощь. У нас в городе имеется положительный опыт помощи нашим экстренным службам (в прошлом году помогали доставлять людей в больницы).
Поэтому обращаюсь ко всем, кто имеет возможность (владельцы джипов), желание и навыки управления автомобилем в сложных условиях, предоставить свои контактные данные (можно в личку для соблюдения конфедициальности) для организации при необходимости такой помощи. Уверен, что общими усилиями мы преодолеем и эти проблемы».

За словами п. Юрія, відгукнулось 8 небайдужих.

Також 8.01.17 повідомили про ОПЕРАТИВНИЙ ШТАБ ПО БОРОТЬБІ З НЕГОДОЮ, який знову відрили у Чернівцях: «Увага! Національний Корпус Чернівці знову відкриває оперативний штаб по боротьбі з негоду у місті!

Усі бажаючі допомогти або ті хто потребує допомоги прошу звертатися за ГАРЯЧОЮ ЛІНІЄЮ +380954838824».

А ще приємно читати пости на кшталт того, що написав Петро Мироник:

«Сніжок, морозець, заметіль – діткам то в радість і для забави. Санки, лижі, ковзани та інші засоби для зимових розваг допомагають дитячим щічкам бути чевоними,ендорфінам та адреналіну виділятися, перетворюючи буденність у свято.

Доки українські дітки радіють життю, частина їхніх дорослих співгромадян, огортаючись плащами злості та люті, намагається вирішити свої буденні проблеми. Їм сніг і мороз є перешкодою, природним явищем, яке вони на сьогодні “не замовляли”, а хотіли, щоб лише трішечки на новорічні свята випало лапатого при температурі 2-3 градуси морозу. Транспорт стоїть, електропостачання подекуди із перебоями та ще й всі навколо нічого не роблять. “Чому не як в США, Швеції, Норвегії, Німеччині?” – задають вони один одному риторичні запитання. Далі дискусії, суперечки, призначення винних.

Благо – решта дорослих є свідомими, і не дозволяють собі нарікати на всякого роду перешкоди, без упину усуваючи їх зі свого шляху, розчищаючи собі та іншим дорогу у прямому і переносному сенсі.

На фото підйом на дорозі обласного значення. Внизу застрягли багатотонні вантажівки. Серед них і міжміські автомобілі “Нової Пошти”. Для того щоб допомогти тягачам подолати підйом, на дорогу виїхали працівники чернівецького терміналу “Нової пошти” на чолі із директром філії – Аліна Прокопоє. Чернівецькі “новопоштарі” не мають часу чекати, доки дорога розчиститься сама, адже в десятках тисяч домівок люди чекають своїх відправлень. Лопати, пісок, сіль та праця активно сприяють пришвидшенню руху вантажів. Разом із тим розвантажується одна із важливих артерій дорожнього сполучення, а в учасників процесу щічки червоніють, ендорфіни та адреналін виділяються, роблячи будній робочий день святковим та суспільно корисним.

P.S. Так, я маю мотив похвалити “Нову пошту”, я є представником цієї Компанії і гордий цим. Проте основною причиною посту є те, що хороший приклад – це завжди хороший приклад. Давайте менше на щось нарікати, просто та безкорисливо допомагати один одному, як би банально це не звучало».

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

170108-chernivtsi-snig-bagato-fakty-cv-ua-9-rada

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ