Про буковинське коріння Тіни Кароль

0
738
Загрузка...

Про те, яким чином популярна співачка Тіна Кароль пов’язана з Буковиною і де провела дитинство розповів на своїй сторінці журналіст Юхим Гусар.

25 січня у Тетянин день – її День. А напередодні, 22 січня 2017 року, Президент України Петро Порошенко присвоїв Тіні Кароль почесне звання «Народна артистка України». Тіна, за паспортом Тетяна Григорівна Ліберман, якраз і народилася в Тетянин день 25 січня 1985 року в селищі Оротукан в Магаданській області РРФСР. Тіна Кароль – українська співачка та акторка, народна артистка України (2017), солістка Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України. Лауреат міжнародного пісенного конкурсу молодих виконавців «Нова хвиля 2005». З піснею «Show Me Your Love» представляла Україну на пісенному конкурсі «Євробачення», що відбувся в травні 2006 року в Афінах (Греція), де посіла сьоме місце.

А чому в Тіни Кароль кров буковинська і галичанська? Її батько Григорій Самойлович Ліберман народився 1958 року у Вашківцях Вижницького району на Буковині. За фахом – інженер, конструктор у будівельній компанії. Закінчив Івано-Франківський інститут нафти і газу. Мати Світлана Андріївна Ліберман ( дівоче Журавель) народилася 1960 року в Івано-Франківську. За фахом – інженер. Батьки співачки нещодавно вийшли на пенсію. Приблизно рік тому склав повноваження головного інженера однієї з будівельних груп Києва батько співачки Григорій Самойлович (саме він проектував заміський будинок для дочки). Мама зірки Світлана Андріївна, раніше займала високу посаду в Міністерстві соціальної політики України, нині зайнялася «домашньою політикою».

Джерело: acc.cv.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ