Пашинський і прострелений ним Хімікус дають протилежні свідчення (відео)

1
171
Загрузка...

Про неприємну історію, коли народний депутат Сергій Пашинський прострелив ногу мешканцю Василькова Київської області В’ячеславу Хімікусу, учасники інциденту розповідають зовсім по-різному.

 

Нардеп стверджує, що на нього напали і що вистрелив він вже лежачи, після удару пляшкою по голові. Прострелений же, у свою чергу, розповів свою версію подій – що після словесної перепалки Пашинський підкрався до нього ззаду з пістолетом, і якби він не встиг вдарити нардепа пляшкою по голові, постріл прийшовся би не в ногу, а в груди.

Ось як описав інцидент на своїй сторінці у Facebook Сергій Пашинський:

«Вечір перед Новим Роком пройшов для мене, на жаль, дуже прикро. Повертаючись близько 17:00 додому, ми з дружиною ледь не в’їхали в авто з вимкнутими габаритами посеред неосвітленої дороги у лісі. Я вирішив вийти з машини, щоб звернути увагу людей, що були поруч з машиною, на небезпеку, на яку вони наражають інших водіїв, фактично перегородивши дорогу в темну пору доби. Наше прохання хоча б ввімкнути аварійку несподівано дуже розлютило одного з чоловіків поряд з машиною, як виявилося, дуже нетверезого. Він кинувся на мене з пляшкою у руці та погрозами вбити нас. Я мав пістолет, зробив попереджувальний постріл у повітря. Нападника це не зупинило, він сильно вдарив мене пляшкою по голові, я впав на землю. Мені вдалося зупинити кривдника, лише коли лежачи вистрілив йому у ногу.

Ми перев’язали йому рану, відразу викликали швидку та поліцію.himikusvyacheslav-170102-2-fakty-cv-ua

Я майже в нормі. Нападник в лікарні приходить у себе. Поліція розбирається що це було…

***

Пройшла рівно доба з моменту інциденту. Був час осмислити, що відбулося і отримати реакцію суспільства. Дякую і за підтримку, і за питання, і за критику.
Хотів би додати ясності в деякі моменти, які викликали великий резонанс, додатково до вже даної мною інформації.
1. Так, я був без охорони. Незаплановано з дружиною вирішили поїхати в кінотеатр «Батерфляй Кантрі». Оскільки це була субота, перед Новим Роком, я відпустив водія та охорону. Дружина була сама за кермом.
2. Після закінчення сеансу, приблизно о 17:15 ми в’їхали з траси Київ – Одеса в поворот на своє село Хлепча.
3. Їхали з ближнім світлом. Дружина змушена була різко загальмувати перед великим автомобілем, без ввімкнених габаритів, на темній ділянці дороги.Було вже зовсім темно і наша реакція зрозуміла.
4. Зброя, яку я з собою мав – дозволена і зареєстрована, з правом носіння та застосування у випадках, передбачених законом.
5. Я застосував цю зброю лише після удару скляною пляшкою по голові, чому є підтвердження від незалежних свідків. Покази свідків та догляд місця подій підтверджують, що я зробив попереджувальний постріл вгору, а другий, вже після удару мене пляшкою, здійснив у ногу нападнику. Пістолет зараз вилучено на відповідну експертизу.
6. Мене належним чином оглянули лікарі, надали першу медичну допомогу. Я наполіг на проведенні тесту на алкоголь, який встановив, що я НЕ ВЖИВАВ алкогольні напої.
7. Ця справа однозначно буде в суді. Закликаю всіх “аналітиків” та “юристів” не робити поспішних висновків, та не давати оцінок до суду та результатів розслідування.
8.Так, я завжди займав активну життєву позицію. У всіх ситуаціях. Я вважав і вважаю, що будь-яке зло потрібно зупиняти, поки воно не завдало шкоди іншим.
9. Особисто надав першу медичну допомогу пораненому нападнику, стягнувши його поранену ногу своїм ременем. Весь вечір вчора я та моя сім’я допомагали йому отримати належну медичну допомогу.
10. Щиро бажаю не потрапляти в такі ситуації навіть тим людям, які шкодують, що цією пляшкою мене не вбили. Бог з вами. Мені нічого приховувати, я готовий повністю працювати зі слідством.
11. Дякую всім друзям, знайомим та незнайомим за підтримку, яку я отримав.

Ще одне.
Буду серйозно вивчати проблему надання дозволів на короткоствол. Я проти повальної роздачі вогнепальної зброї, але враховуючи погіршення криміногенної ситуації, видача зброї більш широкому колу осіб має сенс.
Людина повинна мати можливість захистити свою родину. Будемо над цим працювати.
Дякую всім за підтримку! Щастя вам в Новому Році.

P.S.
Подивився сюжет на 1+1. Про дружину нападника – окремо трошки пізніше».

А ось розповіді іншої сторони:

***

***

https://youtu.be/PCc9t1SWH64

***

***

Нагадаємо, що Сергій Пашинський вже неодноразово фігурував у скандальних і доволі «темних» історіях, у т.ч. з оптичною гвинтівкою, яку під його прикриттям вивозили з Євромайдану

Снайперська гвинтівка, яку нардеп вивозив з Майдану, пов’язана з «Небесною сотнею»?.. (відео)

***

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ