У міськраді не набрали голосів проти підняття тарифів на проїзд (відео)

1
248
Загрузка...

Начальник юридичного підрозділу міської ради Олександр Шиба, щоправда, підкреслив, що у сесії міської ради немає повноважень щодо встановлення тарифів на проїзд – це повноваження виконкому. І зазначив, що діяти за межами повноважень не варто, що вже є відповідний негативний досвід вирішення цих справ у судах…

 

Цю тему на сесії 12.01.17 прогнозовано обговорювали «гаряче». Деякі депутати пропонували встановити мораторій на підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті до березня включно, дехто – до кінця лютого, хтось пропонував вплинути на виконком, аби той не приймав рішення про підняття тарифів, поки перевізники не нададуть свої обґрунтування і це питання повторно не розглянуть на сесії.

У контексті знаний бізнесмен Валерій Чинуш констатував, що ця влада довела людей до зубожіння, що важко тепер і підприємцям, за якими стоять багато людей, яким теж треба платити зарплати, плюс сплачувати по кредитах і т. ін. Валерій Миколайович зазначив,  що за ним 620 людей, яким платить зарплату. Зауважив, що в бюджет сплачують податки і підприємці. І що варто до 1 квітня не піднімати ціни на проїзд в громадському транспорті, а далі буде видно. (До слова, як наголосили ініціатори мораторію, тимчасове заморожування цін не означає, що проблеми перевізників проігнорують – обґрунтовану різницю їм мають компенсувати з бюджету).

Мер Олексій Каспрук останнім часом практично не пропускає жодного виступу цього депутата без того, щоби якось його «вколоти» (на жаль, Олексій Павлович взяв собі за звичку «призначати ворогів» і «переходити на особистості», у т.ч. на робочому місці, де він мав би зберігати нейтралітет і діяти в інтересах громади, а не намагатися зводити особисті чи партійні рахунки). Керманич міста зауважив, що, мовляв, коли вони з Валерієм Чинушем бачились на інавгурації Президента Петра Порошенка, настрій у Чинуша був трішки інший, і закинув депутату, що він сплачує податки в Кіцмані. І що винен декілька років кошти бюджету.

Валерій Чинуш, у свою чергу, пояснив, що справді деякі податки сплачує в Кіцмані, бо такими були вимоги податківців, за теперішньої влади, до слова. І що справді має борги за викуп землі. Але на сьогодні міська влада нарахувала штрафних санкцій удвічі більше, ніж він винен за землю, і справа знаходиться у Верховному суді.

Представник «Народного контролю» у фракції БПП «Солідарність» Андрій Романчишин вирішив підтримати некоректний випад мера і також словесно «накинувся» на Чинуша, але при цьому обурювався про якісь виділені на минулій сесії 5 Га землі, які було продано якійсь німецькій фірмі, з яких 1 Га було надано «з барського плеча» якійсь юридичній фірмі – для сінокосіння (тобто за дуже малу плату). Не ясно було, до чого тут Чинуш? Чи просто треба було згадати якось його в негативі – і все гаразд, «партійне завдання виконано»:)

На Буковині влада в руках… комуністів? (відео)

Попри застереження «головного юриста» міськради, керівник фракції «Свободи» Андрій Ілюк наполіг на170112-golosuvannya-proizd тому, щоби поставили на голосування рішення щодо встановлення мораторію на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, у т.ч. в маршрутному таксі, до 28.02.17.

Цей проект набрав 21 голос і не став рішенням. Тоді Ілюк заявив, що у зв’язку з цим фракція «Свободи» відмовляється брати участь у засіданні сесії. І залишили сесійну залу (взагалі Ілюк пообіцяв у разі такого рішення звернутися до губернатора з ініціативою щодо розпуску міської ради, треба виконувати, мабуть).

Богдан Ковалюк («Самопоміч») запропонував зняти питання і розглянути вже на черговій січневій сесії. Але в залі вже не було кворуму.

Неприємно й те, що міського голову знову, як кажуть, «зловили на брехні». Подивіться у трансляції відео з 54 хв. 30 сек.

***

Про позитивніші підсумки сесії публічно повідомили окремі депутати.

Віталій Гавриш:

«Вдячний колегам за підтримку мого протокольного рішення, яким передбачено заміну всіх вікон на металопластикові у кожному ДНЗ протягом 2017 року.
Нарешті батьки заільняться від необхідності здавати гроші на заміну вікон і не будуть вибирати групи за принципом “де кращі вікна”».

***

Андрій Брязкало:

«Сьогодні на сесії прийняли Програму розвитку освіти міста Чернівці на 2017-2020 роки, в яку увійшла моя пропозиція передбачити кошти, закупити та встановити: бойлери, електросушки, дозатори для мила, встановлення фільтрів для очистки води у садочках, загальноосвітніх та спортивних школах.
Санітарно-гігієнічний стан закладів, де навчаються наші з вами діти, має бути в належному стані.
Дякую колегам за підтримку».

Вся програма (до депутатських пропозицій):

http://chernivtsy.eu/portal/f/mrp/ses2016015-31.doc

***

«Продовжуємо розвивати туризм спільно!
Сьогодні прийняли Програму розвитку туризму в місті Чернівцях на 2017-2020 роки.
Для порівняння:
2015 рік – 217 тис. грн.,
2016 рік – 1 080 тис. грн.,
2017 рік – 1 975 тис. грн.
В єдності сила!»

***

Володимир Бешлей:

«Унікальну книгу “Взори вишивок домашного промислу на Буковинї”, опубліковану вперше 1912 року, цього року буде перевидано!

Фракція “Рідне Місто” пролобіювала виділення для цієї мети 250 тисяч гривень з міського бюджету».

Хто ще хоче щось цікавеньке додати?;)

fakty.cv.ua

***

Ставлення до проблеми тарифів на проїзд у громадському транспорті

Результати

Loading ... Loading ...

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ