Скандальна заява нардепа-олімпійця з компроматом на Порошенка (відео)

3
230
Загрузка...

Записи, зроблені у кабінеті Президента України Петра Порошенка, та інші компрометуючі дані народний депутат України Олександр Онищенко передав американським спецслужбам.

 

Про це нардеп, який виїхав за межі України, зробив гучні заяви. Чи будуть в Україні розглядати корупційні схеми, про які заявив Онищенко? Поки що його, як і інших осіб, які кидають тінь на Гаранта, у публічній площині перетворюють на «ворога», «руку Кремля» і т.п. А хочеться бачити результати серйозних розслідувань за фактами цих гучних заяв…

***

onyschenko-kinj-zbirna-fakty-cv-ua

***

Біографія

Олександр Романович Онищенко (Кадиров) (нар. 31 березня 1969, селище Матвіїв Курган, Ростовська область) — український політик, бізнесмен та спортсмен, народний депутат України VII і VIII, президент Федерації кінного спорту України, президент благодійного фонду «Родина», засновник Міжнародної меценатської організації «TOP Ukraine».

У 1990 році закінчив Харківське військове училище тилу і отримав кваліфікацію офіцера вищої військової спеціальності з поглибленим знанням німецької та англійської мов.

З 1990 по 1997 рік займався підприємницькою діяльністю в сфері палива та енергетики.

З 1992 по 1997 займався громадською діяльністю на посаді заступника голови правління Дніпровського району відділення Спілки ветеранів Афганістану м. Києва.

1998 року був обраний віце-президентом Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація кінного спорту України», а з 1999 року бере участь у змаганнях національного та міжнародного рівня.

У 2002 році обраний президентом Федерації кінного спорту України, займає цю посаду і до цього дня.

З 2007 року працював помічником міністра Відділу забезпечення діяльності Міністерства надзвичайних ситуацій України.

2008 року здобув другу освіту в Національному транспортному університеті. Спеціальність — економіка підприємства. У тому ж році сформував склад Національної збірної команди з кінного спорту, особисто виступав за Україну в конкурі на Олімпійських іграх в 2008 року в Китаї.

У 2009 році заснував Благодійний фонд «Родина», який займається реалізацією благодійних проектів та став засновником Міжнародної меценатської організації «ТОР Ukraine».

31 жовтня 2010 був обраний депутатом Київської обласної ради від Партії Регіонів

У 2012 році взяв участь в літніх Олімпійських іграх в Лондоні у змаганнях з кінного спорту. В особистому конкурсі Онищенко вибув вже в першому кваліфікаційному раунді, набравши 18 штрафних очок і посівши 70-е місце.

Напередодні виборів у Верховну Раду восени 2012 року профінансував приїзд в місто Кагарлик знаного голлівудського актора Жан-Клода Ван Дамма на презентацію фільму за участю зірки «Нестримні 2».

Восени того ж року Онищенко став народним депутатом Верховної Ради України VII скликання від партії регіонів, обраний по виборчому округу № 93.

У березні 2013 року Олександр Онищенко заявив, що не буде висувати свою кандидатуру на пост президента Федерації Кінного спорту України через депутатську діяльність. Однак, і донині продовжує фінансувати команду та виступати у її складі.

З листопада 2014 по теперішній час народний депутат України VІІІ скликання, заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної безпеки та ядерної політики Верховної Ради України.

16 червня 2016 року Апарат Верховної Ради України зареєстрував подання про зняття недоторканності, затримання і арешт депутата парламенту від групи “Воля народу” Олександра Онищенка. 17 червня 2016 року суд постановив заарештувати або відпустити під заставу в розмірі 200 млн гривень одного з підозрюваних у справі Олександра Онищенка. 19 червня 2016 року депутат Верховної Ради України Олександр Онищенко (група “Воля народу”) заявив, що кримінальне переслідування проти нього пов’язано зі спробою відібрати в нього бізнес. 22 червня 2016 року Олександр Онищенко подав до суду на Генеральну прокуратуру України і Національне антикорупційне бюро України і вимагає спростування заяви керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, який назвав його організатором злочинної схеми.

5 липня 2016 року Верховна Рада України дала згоду на затримання та притягнення до кримінальної відповідальності й арешт депутата від групи “Воля народу” Олександра Онищенка. 27 липня 2016 року, генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Олександру Онищенку в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. 29 липня 2016 року Олександр Онищенко заявив про своє перебування в Лондоні (Велика Британія). Того ж дня Олександр Онищенко повідомив, що звернувся до влади Великої Британії із проханням надати йому політичний притулок. Тоді ж Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викликало на допит Онищенка як підозрюваного на 2 серпня. 9 серпня 2016 року Солом’янський районний суд Києва дозволив затримання й арешт Олександра Онищенка. 10 серпня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук Олександра Онищенка. 19 жовтня 2016 року НАБУ повідомило про те, що виявило наявність у Олександра Онищенка паспорта громадянина Греції.

Промінвестбанк намагається через Печерський районний суд міста Києва стягнути з народного депутата України Олександра Онищенка заборгованість за кредитним договором у розмірі 428.741.633,21 грн

Особисте життя

Олександр Онищенко вільно володіє п’ятьма мовами (серед них не вказував знання української). Був одружений на відомій моделі, «Міс Україна-1997» К. Кузьменко. Має сина.

Журнал «Фокус» двічі вносив ім’я Олександра Онищенка в рейтинг «200 найбагатших людей України»: в 2011 році (182 місце, стан — $ 37,7 млн). І в 2012 році (179 місце, стан — $ 37,7 млн).

uk.wikipedia.org

Загрузка...

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ