За вбивство – умовний термін, за вкрадений кілограм риби – 5 місяців арешту

0
370
Загрузка...

Резонансна судова справа щодо 21-річного чернівчанина, який п’яним збив на смерть працівника «Альтфатера», завершилась тим, що вбивці дали умовний термін…

 

Шевченківський районний суд призначив йому покарання у вигляді 4,5 років позбавлення волі (з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки). Однак, як повідомляє promin.cv.ua, суд урахував, що обвинувачений раніше не був судимий, свою вину визнав та розкаявся, а також той факт, що дружина загиблого не має до нього претензій та просила суворо не карати, замінив основне покарання на умовний термін.

«Звільнити засудженого від відбування основного призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, якщо він протягом 2 років 6 місяців  не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього судом обов’язки, а саме: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти органи кримінально-виконавчої інспекції про зміну місця проживання, періодично з’являтись для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції», – ідеться у рішенні суду.

Під час засідання молодий чоловік пояснив, що повертався з дня народження. Опівночі, їдучи вулицею Героїв Майдану, він відволікся на телефон, а коли підняв очі, побачив перед собою сміттєвоз. Аби уникнути зіткнення, намагався об’їхати його справа, не побачив працівника «Альтфатера» на дорозі, збив його, після чого врізався у електроопору.

Вказано також, що обвинувачений був у стані алкогольного сп’яніння та перевищив швидкість.

А ось Першотравневий районний суд, як повідомляє promin.cv.ua, призначив покарання у вигляді 5 місяців арешту чоловікові, який викрав із супермаркету три стейки сьомги. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

В ухвалі суду, зокрема, сказано, що купуючи продукти у ТРЦ на вулиці Головній, безробітний чоловік запхнув до кишені куртки майже кілограм риби на 346 гривень.

Із вкраденим йому вдалося пройти касу та навіть сигнальні ворота, проте на виході чоловіка зупинила охорона торговельного закладу. Охоронці відібрали у злодія рибу та викликали поліцію.

У скоєному чоловік зізнався та розкаявся. Суд визнав його винним  та призначив покарання у вигляді 5 місяців арешту.

Якось не дуже адекватно виглядають ці рішення… Або навіть провокаційно… Як суспільство сприйме такі судові вердикти?.. Чи не може «таке правосуддя» спровокувати стати ще однією «краплею», яка переповнить чашу терпіння народу?..

Для порівняння давайте проведемо паралель із західним прикладом боротьби проти зла.

Літак німецької компанії «Condor», який летів з Мексики (Канкун) до Німеччини (Франкфурт), як зазначається на Lenta.ru, змушений був здійснити екстрену посадку в США (Флорида) через хуліганські дії одного з пасажирів. Дебош влаштував 34-річний Олівер Хеллідей, який погрожував одному з пасажирів та його трирічній доньці, а потім повністю роздягнувся і збирався «сходити по маленькому» прямо в салоні, після чого побився зі стюартами, які намагались його заспокоїти. На місці посадки хулігана чекали правоохоронці. За влаштоване «шоу» хулігану загрожує позбавлення волі строком до 20 років!

Відчуваєте різницю? У нас п’яним збив на смерть і отримав умовний термін, а там за «хуліганку» – до 20 років позбавлення волі…

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ