Панкратіон був уособленням насильства у стародавньому спорті… (відео)

1
487
Загрузка...

Панкратіон, який активно підтримують в окремих містах України та профільному Міністерстві, у документальному фільмі про стародавні Олімпійські ігри назвали найжорстокішим зі всіх стародавніх змагань…

 

Апелюючи у т.ч. до присутності панкратіону у програмі стародавніх Олімпійських ігор та «перспектив pankration-rukyповернутися до олімпійської програми», представники цього виду спорту використовують незрівняно скромнішу конкуренцію порівняно з більшістю олімпійських видів (що дозволяє привозити багато нагород з європейських та світових змагань зі скромним представництвом – аж до 1 учасника в номінації) і вміло «вибивають» собі і приміщення для занять, і щедру спонсорську допомогу, і навіть непогану бюджетну підтримку. І це все заради чого?..

Взагалі такі види, як панкратіон, природно мали би розвиватися десь у динамівській системі, аби готувати потенційні кадри для правоохоронних органів, армійських підрозділів і т.п. У нас же панкратіоністи зуміли організувати на базі цього виду спорту доволі успішний бізнес. Якщо на перших порах найбільших успіхів у панкратіоні досягли спортсмени, які переходили з інших видів єдиноборств (бокс, вільна боротьба, дзюдо, де вони мали доволі скромні успіхи місцевого рівня), то тепер, «розмахуючи» чисельними медалями та кубками незрівняно нижчого ґатунку, ніж в конкурентних олімпійських видах, представники панкратіону достатньо масово залучають у свої секції дітей. І батьки платять за заняття в секціях з панкратіону не такі вже й маленькі суми, частіше не замислюючись про «нюанси»… Нерідко на місцевих змаганнях з панкратіону можна спостерігати ситуації, коли спортсмена «вирубують» і лікарі прикладають зусиль, аби не сталось непоправне… «Займайтесь на здоров’я», називається…

А якщо говорити про стародавнє «олімпійське минуле» панкратіону, то активом це складно назвати, якщо подивитися документальний фільм про стародавні Олімпійські ігри.

«Для дикунств, ударів нижче пояса і заборонених прийомів був свій спорт – панкратіон. Панкратіон був вельми брутальним заходом. Це були найжорстокіші зі всіх стародавніх змагань. Про нього кажуть, що це суміш нечистого боксу з нечистою боротьбою. Дозволялось бити, штовхати, душити, ламати кістки, все що завгодно, ніяких заборон… У ньому було лише два правила – не можна кусатися і виколювати очі… Але й цих заборон не завжди дотримувались. Суперники змагались повністю оголеними. Удари по геніталіях були заборонені, але і це правило нерідко порушувалось.

Панкратіон був уособленням насильства у стародавньому спорті», – йдеться у цьому документальному проекті.

https://youtu.be/mYGh8ljI_10

***

***

***

Міністерство виділило панкратіону на Євро-2016 450 тис. Депутати і спонсори знали це?

***

На Євро-2016 з панкратіону учасників було менше, ніж медалей?!

***

https://www.youtube.com/watch?v=rL5lfMBi7WE

***

https://www.youtube.com/watch?v=kBCb0uJo8IY

***

https://www.youtube.com/watch?v=YpS83egWoVw

***

https://www.youtube.com/watch?v=-HDjOUY7poE

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ