Депутати і лопати: «піар» на прибиранні снігу чи «соціальна реклама»? (відео)

0
280
Загрузка...

Стихійне лихо у вигляді півторамісячної норми снігу за одну добу та інших не дуже приємних «сюрпризів» від погоди «змусило» і депутатів знову взятися за лопати:)

 

«Знову», тому що нині стає навіть модним для депутатів «засвітитися» десь з лопатою в руках😉 Або не лише в руках – згадаймо, як минулої зими депутат обласної ради Андрій Маковей віртуозно чистив взимку вулиці від снігу, замінивши своїм «Мерседесом» грейдер, чим «зірвав овації» і багато лайків.161113-snigopad-chystka-gavrysh-fb-fakty-cv-ua

Цього разу швидше у публічній площині з лопатою в руках «засвітився» керівник фракції «Самопоміч» у міській раді Віталій Гавриш, який 13.11.16 запустив своєрідний флешмоб:

«Візьми і зроби! Випав сніг, бери лопату/трактор і йди працювати. Не жалійся, якщо не зробиш ти, за тебе не зробить ніхто.
Передаю естафету колегам з чернівецького осередку Самопомочі та Чернівецькій міській раді».

Депутат міськради і директор готелю «Буковина» Андрій Брязкало залучив до роботи і чиновника міської 161113-snigopad-chystka-bryazkalo-fb-fakty-cv-uaвлади:) – брата Олександра (який очолює комунальний трест зеленого господарства і протизсувних робіт міської ради):
«Естафету прийнято! Сніг розчищено!
Давно перший сніг не випадав одразу в коліно?Хороша фізична вправа?
Дякую брату за допомогу!)
Сусідам естафету передав. Усі як один вийшли чистити тротуари.

Є ідея! Наступного снігопаду усі збираємось в когось одного і так цепочкою розчищаємо сніг усім!) Так можливо буде менш результативно але точно веселіше))»

Під постом Андрія Брязкала його колега по «Самопомочі» – кандидат у депутати обласної ради на виборах 2015 і знаний фермер з Новоселиччини Олег Мельничук жартівливо запропонував:
«Правильно, Андрію, збираемось у мене на господарстві, там не багато – 15 Га території розчистити)))».

Уже 14 листопада аналогічний флешмоб запустив і депутат міської ради від «Нар. контролю» Іван 161113-snigopad-chystka-goncharuk-fb-fakty-cv-uaГончарюк:
«Так як до нашого мікрорайону важка техніка не доходить, а дзвінків від мешканців величезна кількість, розпочинаємо флешмоб #депутат_з_лопатою)».

Навколо цих публічних звітів про прибирання снігу були різні розмови. Дехто навіть звинувачував депутатів у тому, що вони «піаряться», хоча прибирати сніг, мовляв, – це звична справа, про що не варто розміщувати фото у соціальних мережах.

Проте переважно все-таки цей флешмоб «Депутат з лопатою» сприймається позитивно. Мова ж все-таки не про прибирання власного двору (що справді є рядовою справою), а про тротуари і дороги, які мали би прибирати комунальники. Але вони реально не можуть впоратися з таким обсягом робіт в умовах стихійного лиха, тож такі флешмоби від депутатів насправді є своєрідною «соціальною рекламою», яка має сприяти тому, щоби і інші громадяни не лише жалілися на комунальників, а, по можливості, брали в руки лопати і розчищали від снігу прилеглі до будинків чи офісів тротуари, або навіть і дороги, якщо є така можливість.

fakty.cv.ua

***

***

***

І думка з народу:)161113-chernivtsi-snig-bagnuka

Andrey Zhilkin (ГО “Старе місто”), 13 листопад о 18:26:

“Центр міста в багнюці на 30 см. Де ті спецавто за 6 млн. грн. куплені в тому році? Де мер з лопатою та його підлеглі? Чи в мерії діє приказка- “Та скільки тієї зими? А тротуари? Може краще купити міні техніку з прибирання тротуарів? Влада показала, що не готова оперативно працювати. Нема менеджмента та бажання. Позор”.

***

http://www.fakty.cv.ua/cherez-pohodni-umovy-u-chernivetskyh-shkolyariv-znovu-kanikuly/

***

«Буковина» – «Тернопіль»: «нельотна» для футболу погода (відео, фото)

***

Депутатський «Мерседес» замість грейдера чистив вулиці від снігу (відео)

***

Зірковий Гешко «засвітився» на городі, йому ж дорікають, що має «рабів»

***

Депутати взялися за лопати (фото)

***

Активісти і моделі допомогли чернівецькому притулку для тварин (фото)

***

Депутат здивував «чудернацьким пересуванням» у центрі Чернівців (відео)

***

Отакої: депутат обласної ради уклав на асфальт двох «поліцейських»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ