Депутат про організацію роботи міської ради: «Її немає, тому ми засідаємо тижнями»

0
141
Загрузка...

Рекордні за тривалістю сесії Чернівецької міської ради VII скликання різні експерти пояснюють по-різному (часом і «залежно від місця сидіння», як кажуть). Але в народі це частіше характеризують словами «бардак» і «ганьба», не вдаючись до глибокого аналізу ситуації.

Пересічним мешканцям міста, як правило, не дуже цікаво знати, яка фракція проти якої бореться, «чому», «за що», «навіщо»… І чому «диригент», тобто міський голова, не може об’єднати депутатів навколо конкретних справ в інтересах міста, а часом навпаки – провокує політичні конфлікти… Хочеться бачити роботу «народних обранців» та теж народом обраного мера в дусі «головного гасла» нашого міста: «Спільними зусиллями». В інтересах чернівчан, звісно.

Ось що про ці «затяжні сесії» написав депутат Чернівецької міської ради декількох скликань та учасник АТО Василь Максимюк:

«Можливо, знову отримаю від колег “на горіхи”, але хочу і сьогодні висловитися щодо організації роботи міської ради. Її немає, тому ми засідаємо тижнями. Сьогодні мені телефонували виборці і просили дізнатися чому вони не можуть потрапити на прийом до головного архітектора Чернівців. Я їм відповів – бо вона цілими днями присутня на сесіях міської ради. Там же і інші посадовці. Там же і переважна більшість депутатів, які на відміну від народних депутатів України, змушені мати основну роботу. Там їх також чекають недочекаються. На мою думку, так продовжуватися не може. Цю систему слід ламати, інакше треба буде визнати, що ця рада не відбулася. Причина таких затяжних “сесійних шоу” полягає в тому, що у нас не працюють як слід постійні комісії міської ради, які повинні опрацьовувати проекти рішень, доводити їх до прийнятливого стану. Цього не відбувається. Я запрошую представників засобів масової інформації на засідання постійних комісій. Можливо це додасть їм кворуму, бо зараз депутати на них не ходять, тому про ефективність їх діяльності говорити не можна ніяк. Ми не використовуємо також і можливості ппопередньої проробки рішень днів депутата.
Таким чином виходить, що нам доводиться обговорювати рішення до непотрібних деталей прямо на засіданнях сесії. Вони невиправдано затягуються, тонуть в дрібницях. Не виключаю, що це комусь потрібно. Але не звичайним чернівчанам точно. Чернівці мають бути зручним містом для кожного. Місто для всіх!»

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ