Чернівці: День міста 2016 (відео, фото)

0
617
Мер Олексій Каспрук: Усьо. :-) Богдана Хмельницького не закінчив до Дня міста. :-) Піду з сталевим шефом підмітати вулиці :-)
Загрузка...

608-му річницю від першої писемної згадки про м. Чернівці відзначили трохи «фальш-стартом», але, тим не менше, урочисто, гарно і насичено.

 

Перша писемна згадка про Чернівці датована 8 жовтня 1408 р. Цього року ніби мали святкувати не 1-2, а 8-9 жовтня, але, кажуть, перенесли на тиждень раніше, аби отримати «шарів» подарунок в якості концерту «Океану Ельзи». Але це неофіційна інформація.

Загалом, програма Дня міста 2016 була насиченою гарними заходами і подіями.

***

***

***

https://youtube.com/watch?v=80Pk1oOaqgE%3Flist%3DPLOQqVtnkhWmgrtAFHrszdOPl2dDKO4e9I

***

***

***

***

***

***

***

Офіційне відкриття свята, як зазначив Степан Карачко, Дня міста відбулося опівдні. Сурмач на балконі Ратуші зіграв “Марічку”, опісля ця мелодія зазвучала у виконанні народного духового оркестру, далі “Марічку” зіграла піаністка. Згодом за піаніно підсіла поліцейська, а також працівник служби швидкої медичної допомоги. Виконав цю мелодію на саксофоні і військовий. На площадях міста відбуваютьсярізні заходи, а на площі Святої Марії ярмарок.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

161002-denj-mista-karachko-copy

 

***

Виставка «Які ж гарні шатра твої, Якове…»

У виставкові галереї відкрилась унікальна виставка «Настінні розписи синагог Буковини» саме у залі «Галерея «SweetArt» також було представлене унікальне видання а саме книга “Які гарні шатра твої, Якове…”.
На виставці представлені приклади розписів синагог. Тут можна побачити класичні сюжети і символіку релігійного живопису. Ініціатором про організатором виставки став Чернівецький музей історії та культури євреїв Буковини.
Виставка присвячена одразу двом подіям – святкуванню Рош а-Шана та Дню міста.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

161001-denj-mista-kar-fakty-cv-ua-22-copy

***

І прикол від мера:)

Мер Олексій Каспрук: Усьо. :-) Богдана Хмельницького не закінчив до Дня міста. :-) Піду з сталевим шефом підмітати вулиці :-)
Олексій Каспрук: Усьо. 🙂 Богдана Хмельницького не закінчив до Дня міста. 🙂 Піду з сталевим шефом підмітати вулиці 🙂

***

Хоча, на жаль, не обійшлося і без трагічних новин

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ