В інший світ відійшов Володимир Драюк…

0
283
Загрузка...

30 серпня 2016 р. на 65 році життя після важкої хвороби перестало битися серце відомого публіциста, нарисовця, літератора, члена Національної спілки журналістів України підполковника міліції у відставці Володимира Максимовича Драюка.
Народився Володимир Драюк 3 квітня 1952 року у селі Гальчинці Теофіпольського району на DraukVolodymyrХмельниччині. Але доля пов’язала його з Буковиною, де у 1978-му році закінчив філологічний факультет Чернівецького державного університету, понад чверть віку служив у міліції, одружився. Разом із дружиною – заслуженим журналістом України Ларисою Драюк – виховали двох дітей – Максима та Оксану, ростили онуків.
Як експерт у галузі криміналістики Володимир Драюк понад 10 років працював керівником центру зв’язків з громадськістю УВМС України у Чернівецькій області, останні роки – у прес-службі територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області, викладачем кафедри правознавства, був членом вченої ради Чернівецької філії Міжрегіональної академії управління персоналом.
Вийшовши на пенсію за вислугою років у чині підполковника, він не полишив улюбленої журналістської справи – співпрацював з багатьма засобами масової інформації краю. Знали його і в Україні, адже його інформації, повідомлення, репортажі лунали у спеціальних передачах українського радіо й телебачення. Активно співпрацював і з телерадіокомпанією «Буковина», готував кримінальну хроніку, допомагав організовувати складні прямоефірні передачі з правової проблематики, озвучував по радіо і телебаченню власні матеріали.
Володимир Максимович – автор низки книг на морально-правовову тематику: «Загинув при виконанні» – про співробітників органів внутрішніх справ Буковини, які загинули при виконанні службових обов’язків у 1945-1995 рр., «Смерть на лісовій стежині», «Бандити діяли зухвало», «Хибна версія», «Невдалі гастролі», «Три постріли в урочищі», «Остання гастроль артиста», «На сторожі спокою», «Крах злочинного кубла», «Удар ножем», «У двобої зі злом»… До сухої кримінальної статистики додавав «живинку», на документальній основі вибудовував цікаві гострі сюжети, добирав влучні, метафоричні назви: «Післямова до вироку», «Феміда посміхається», «Страшне перо не в гусака».
Праця журналіста-правознавця відзначена медалями Міністерства внутрішніх справ України, почесними відзнаками Чернівецької облдержадміністрації, обласної ради. В. М. Драюк кавалер ордена Почесного легіону «Левове серце» м. Асунсьйон, Франція.
Перестало битись серце мудрого чоловіка, батька та дідуся, доброї і порядної людини, висококваліфікованого фахівця у галузі криміналістики та великого майстра слова. Світлий, щемливий спомин проВолодимира Максимовича назавжди залишиться в пам’яті усіх, хто мав честь знати поважного буковинця, жити та працюватипоруч із ним. Рідні, друзі, колеги завжди пам’ятатимуть Володимира Драюка як великого життєлюба, який умів сповна насолоджуватися життям і показував приклад іншим. Царство небесне Вам, шановний Володимире Максимовичу, і нехай земля буде Вам пухом!

Прощання з Володимиром Драюком відбулось 31 серпня з 10-ї до 12-ї години в Центральному палаці культури Чернівців, що на Театральній площі.

Юхим ГУСАР

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ