Освіта: приємне відкриття корпусу ЧНУ і скандальне закриття класу в школі

0
318
Загрузка...

Шок для учнів та батьків напередодні 1 вересня 2016: напередодні Дня знань вони дізнались, що клас, в якому мали навчатися, не відкриють…

 

Про цю скандальну ситуацію повідомила на своїй сторінці у Facebook депутат міської ради Аліна Олевич:

«31 серпня, 19.00. Телефонують розгублені батьки, чиї діти ходять у 10 клас школи №33. Кажуть, що лише сьогодні їм повідомили, що клас не відкриють. І от куди тепер іти цим дітям? І яке у них завтра буде свято? Де ж та совість у чиновників (тягнути до останнього)? Я хочу чути мотив посадовців. Я хочу знати, чого не можна було це озвучити заздалегідь, щоб і діти, і батьки вирішили, що робити далі. І хочу бачити ті цифри, які ми зекономимо ціною 17-х розчарованих у справедливості дітей.

P.S. Ну, що ж 1 вересня повинне бути цікавим… доведеться декому зіпсувати свято».

В інтернеті моментально посипались критичні коментарі, в яких, зокрема, «незлим тихим словом» згадували і начальника міського управління освіти Сергія Мартинюка. А АТОвець і громадський діяч Євгеній Марусик («Карандаш») жартома навіть пропонує «продати» мобільний номер телефону «головного освітянина» міста.

Хоча, звісно, наразі складно сказати, хто винен у тому, що така ситуація виникла. Можливо, справді є переконливі аргументи на користь такого рішення, можливо, воно було ухвалене завчасно, але щось (або хтось) не спрацювало і батькам не повідомили і т.п.

У будь-якому разі, звісно, неприпустимо, аби напередодні 1 вересня учні дізнались, що їх клас не відкриють… Схоже, для них День знань буде «забігом» по інших загальноосвітніх школах – у пошуках місця для продовження навчання…

І, що цікаво, ця неприємна ситуація сталась одразу після візиту до Чернівців міністра освіти Лілії Гриневич. Остання долучилась, звичайно, до більш приємних подій. Зокрема, Гриневич, разом із екс-прем’єром Арсенієм Яценюком, взяла участь у відкритті 8 корпусу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Не так давно, нагадаємо, у ЧНУ відкрили оновлений спортивний майданчик з сучасним покриттям у студмістечку по вул. Небесної Сотні. Там же, у приміщенні між 2 і 3 гуртожитком, тривають ремонтні роботи. Приємно, що університет у цей непростий час має можливість розвивати свою матеріально-технічну базу, спортивну інфраструктуру.

fakty.cv.ua

***

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ