Каськіва затримали у Панамі, у іншого екс-чернівецького міністра – сенсаційний обшук

0
404
Загрузка...

Колишнього керівника Держагентства з питань залучення інвестицій Владислава Каськіва, який навчався на історичному факультеті у Чернівецькому державному (тепер національний) університеті ім. Ю. Федьковича, затримали у Панамі. А у чернівецького екс-міністра оборони Павла Лебедєва при обшуку в квартирі знайшли сенсаційні сенсаційні речі. Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Юрій Віталійович заявив, що у четвер, 18.08.16, колишній керівник Держагентства з питань залучення інвестицій Владислава Каськіва затримали у Панамі.

«Саме в цей момент ми отримали повідомлення про затримання у Панамі друга іспанського інструктора – пана Каськіва, який нами також оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (розкрадання) і інші службові злочини», – цитує Луценка radiosvoboda.org.

Крім того, Луценко повідомив, що слідчі сьогодні повідомлять про підозру колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу за статтею 191 (розкрадання) і 366 (службова підробка).

«Поки ми тут зустрічаємося, наші слідчі вручають підозру Лавриновичу,колишньому міністру юстиції в скоєнні злочинів, передбачених статтею 191 – розкрадання і 366 – службове підроблення», – сказав Луценко.

У березні в МВС заявили, що Каськіва оголосили у розшук, йому також повідомили про підозру у розкраданні державних коштів, його майно заарештоване.

У травні минулого року у МВС повідомили, що проводять досудове розслідування за фактом діяльності Kaskiv-comments-uaслужбових осіб Держінвестпроекту. За наведеними тоді даними, «службові особи Держінвестпроекту, змовившись зі службовими особами» державних і приватних підприємств «у 2012-2013 роках заволоділи сумою близько 2 мільярдів гривень, які належали державі».

У липні 2015 року у Генпрокуратурі вже повідомляли, що Лавриновича підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів на суму понад 8,5 мільйона гривень. За даними слідства, ці кошти були незаконно та безпідставно витрачені на «залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

У травні 2014 року стало відомо, що Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.

Також Генпрокурор Юрій Луценко на прес-конференції повідомив, що правоохоронці виявили “сенсаційні речі” під час обшуків в квартирі колишнього міністра оборони Павла Лебедєва, передає depo.ua.Lebedev-Pavlo-zastroiki-net

“Ми знайшли сенсаційні речі під час обшуків квартири, якими користувався екс-міністр оборони Лебедєв”, – сказав Луценко.

Він також проанонсував, що найближчим часом буде оприлюднена інформація щодо розслідування Іловайської трагедії.

Нагадаємо, в березні 2016 року стало відомо, що екс-міністр оборони України Павло Лебедєв оголошений у розшук у зв’язку з відчуженням озброєння і продажем його за заниженими цінами.

Нічого не скажеш, Юрій Луценко на новій посаді регулярно видає на гора цікаві інформаційні приводи…

Недавно, нагадаємо, Юрій Віталійович в ефірі «112 каналу» заявив, що Сергій Пашинський сприяв втечі з України снайперів після розстрілу Майдану і втопив їхню зброю.

«З допомогою контррозвідки Міністерства оборони ми знайшли зброю «чорної сотні», в тому числі і снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна під час страшних кадрів стрільби з Жовтневого палацу з Майдану. Ми знайшли її разом з великою кількістю автоматів в одному з київських озер. Вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої вже проходить по слідству», — розповів Луценко.

Він також повідомив, що справи 19 «беркутівців», нібито причетних до розстрілів на Майдані, передані до суду, 6 з них знаходяться під вартою. Ще 13 осіб перебувають на стадії досудового слідства, 5 з них під вартою.

За словами Луценка, ці справи будуть передані до суду.

Він додав, що ще 36 осіб перебувають у розшуку і будуть засуджені заочно.

«Передачу цього обвинувачення в суді я також припускаю, ще в цьому році», — цитує генпрокурора golospravdy.com.

fakty.cv.ua

***

***

Про «чернівецький клан» і пов’язані з цим перспективи для Буковини

****

Екс-депутата Чернівецької міськради і міністра оголошено в розшук

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ