Зірковий Гешко «засвітився» на городі, йому ж дорікають, що має «рабів»

1
521
Загрузка...

Все-таки далеко не всі, на жаль, добре знайомі з біографічними даними видатних буковинців сучасності, що можна побачити за деякими неадекватними коментарями до фото зіркового бігуна Івана Гешка, обробляючого мотоблоком свій город.

 

Отже найтитулованіший буковинський спортсмен – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, перший зі160402-Heshko-motoblok-gor

Східної Європи підкорювач світових п’єдесталів на цій дистанції, кращий спортсмен України 2006 р.  Іван Гешко, який нині на громадських засадах очолює обласне відділення НОК України та профільну комісію в обласній раді, 2.04.2016 розмістив на своїй сторінці у Facebook фото, на якому він обробляє мотоблоком свій город. Для тих, хто знає про Івана бодай трішки більше, ніж що він супер чемпіон, – нічого незвичного і сенсаційного в цій фотографії немає. Адже зовсім не секрет, що Іван народився у бідній селянський родині, виховувався бабусею і змалку привчений до городніх робіт. Власне, свого часу навіть тисячними тиражами видавали пропагандистські матеріали із зірковим бігуном, де акцент було зроблено якраз на непростому дитинстві і важкому шляху до спортивного Олімпу.

Плакат-календар
Плакат-календар

Але виявляється, що є ще на Буковині «любителі спорту», які, напевно, думають, що якщо чемпіон світу і «зірка», то щоби він на городі працював – це вже щось нереальне, «з області фантастики»:)

Або як інакше пояснити «ліві» коментарі якогось п. Валерія Сваричевського під тим фото:

«В шльопанцях і піжамі. Зразу видно шо копали раби, а чемпіон тільки для фотогафії взяв плуг у руки)»

«Оце наш народ любить створювати кумирів.. Площу отої теплиці роскалем скопати годину роботи. З

Блокнот
Блокнот

перекурами. А тут Чемпіон, з плугом.. Красива картінка. 250 лайків, 20 перепостів.. Можете вважати мене зависником. Але хочу нагадати шо суть нашого народу така: ми бистро создаєм собі кумирів, але ще швидше їх розвінчуємо. Варуйтеся, Іване…»

На це Іван Гешко відповів:

«Це не піжама, а спортивний костюм, калоші, і я роблю сам біля свого дому, для цього мені допомога не потрібна. Якщо потрібно, то і вам можу допомогти:) Звертайтесь».

Але повніше і «влучніше» п. Валерію відповів відомий спортивний журналіст і спортивний товариш Івана – Георгій Мазурашу:

«Валерій Сваричевський, навіть не знаю як реагувати:) Ніби декілька днів тому ми поспілкувались в приваті і Ви справили враження адекватної, нормальної людини;) А цей коментар вище (про Івана) точно Ви писали?:) Може, залишили десь телефон і хтось клепанув ці дурниці від Вашого імені?:)
А тепер по суті:) Ви ж, Валерію, любитель спорту, невже переплутали спортивний костюм з піжамою?:) Про шльопанці мовчу:)
І трохи серйозніше. Може, для Вас це нове (не знаю, наскільки стежили за кар’єрою і життям Івана), але я його знаю з часів перших скромних успіхів у спорті. Валерію, Ви навіть не уявляєте наскільки невдало Ви, так розумію, спробували пожартувати вище… Річ у тім, що Іван виріс у, грубо кажучи, бідноті, змалку “пахав як Папа Карло”, і не лише на тренуваннях, а й на городах і полях, бо куди було діватися… І були такі моменти, коли я приїжджав в Кіцмань до нього вже в зіркові часи, а Іван копав картоплю і тягав мішки додому. Хоча тоді вже міг би собі дозволити, мабуть, просто накупляти удвічі більше тієї картоплі і не горбатитись на полях. Він віджартовувався, що легше самому копати, ніж переконати бабу (бабуся, яка його виростила фактично), що краще купити картоплю:) І, Валерію, якщо тоді, коли Іван непогано заробляв (своєю важкою працею в спорті), він сам обробляв городи, то тепер, коли старі запаси закінчились (авто і дім лишились “у спадок від минулого”) і мусить жити на скромну тренерську зарплату, як би Ви собі уявляли, щоби він найняв “рабів”?:) Ну і фантазія:) У даному разі достатньо некоректна.
І щоби вже “контрольний” – якщо залишились ще сумніви, можу запропонувати поїхати разом допомогти Івану в тих городніх справах, будемо разом з ними там горбатитися, заодно матиме час перепросити;) Хоча це можна зробити і не чекаючи запропонованої “клаки”wink смайлик
І я перепрошую у Ivan Heshko за те, що згадав деякі не дуже радісні деталі з минулого… “Змусив” п. Валерій своєю некоректністю…»

У коментарях Іван Гешко також зазначив: «…В мене 20 соток городу біля хати і 100 різних дерев. Планую до Паски закласти город…»

Якщо ж переключитися до позитивної частини спілкування, варто звернути увагу на те, як відомий фермер Олег Мельничук запропонував зірковому спортсмену свою допомогу. І як начальник відділу кадрів апарату виконкому Львівської міської ради, член виконкому партії «Об’єднання Самопоміч» Галина Бордун «напросилась в гості» до Івана:

«Я люблю свіжі, домашні помідори і огірочки. Коли приїжджати ?)))»

Що ж, приємно, що тема стратегічного для України сільського господарства близька «народним обранцям»;) А Івану та всім іншим українцям, які зайняті польовими роботами, – Боже помагай!

Олександр БІЛОУС, Fakty.cv.ua

Гешко (по секрету): У «Буковинській милі 2015» візьме участь олімпійська чемпіонка! (відео)
Зірковий Іван Гешко зустрівся в Канаді з мером Саскатуна (фото)
Гешко і Ко тріумфували на «Sask Marathon 2015» в Канаді
Іван Гешко: Протиставляти теми Січових Стрільців і Олімпіади – некоректно…
Голова профільної комісії обласної ради – проти поборів у школах
Керівний склад Чернівецької обласної ради VII скликання (у т.ч. постійні комісії)
Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ