Наталка Лупу може виступати, питання щодо Мілдронату знято

2
695
during day two of the 2015 European Athletics Indoor Championships at O2 Arena on March 7, 2015 in Prague, Czech Republic.
Загрузка...

Змагальна пауза титулованої буковинської бігунки Наталії Лупу, повязана із питаннями з боку антидопінгової служби щодо прийому нею препарату Мілдронат завершилась. З 27.04.2016 новоселицька чернівчанка може знову виступати на офіційних стартах.

Нагадаємо, Наталка з 2008 року перебуває під медичним наглядом професора кардіолога Віктора Тащука – у зв’язку із певними проблемами з сердцем. Серед сердечних препаратів вона приймала, зокрема, і Мілдронат, який з 1 січня 2016 року увійшов до числа заборонених.

Спортсменка припинила приймати його за два місяці до початку заборони, але виявилось, що він виводиться з організму до пів року. Відповідно, в одній із допінг проб у Наталки виявили – мельдоній (діюча речовина Мілдронату). Але вивчивши надані документи і пояснення спортсменки та лікарів, антидопінгова служба закрила цю справу і дозволила буковинській олімпійці знову виступати на змаганнях.

На жаль, через ці непорозуміння вона пропустила чемпіонат світу в приміщенні. Наразі, як повідомляє SportBuk.com, вона готується до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ