Як вибрати банківське обладнання для обмінного пункту

0
712
Загрузка...

Для відкриття власного обмінного пункту валют треба підібрати відповідне обладнання, яке допоможе безпечно і ефективно здійснювати всі види операцій. Рівень прибутковості бізнесу буде залежати від грамотного підбору техніки. У фінансовій роботі з готівкою важливо обмежити вплив людського фактора. Автоматизація роботи касира є запорукою швидкої окупності і надійності роботи пункту обміну валют.

 

Необхідні прилади в широкому асортименті представлені http://price.ua/catalog310.html в категорії банківське обладнання. Тут ви знайдете пропозиції від усіх інтернет-магазинів України, зможете порівняти ціни та ближче роздивитися обладнання.

  1. Технічне забезпечення обмінного пункту

Специфіка цього виду діяльності: робота з невеликими обсягами національної та іноземної валюти,здійснення обліку обмінних операцій.

Таким чином, при відкритті обмінного пункту потрібні:

– POS-системи для швидкого обслуговування клієнтів і принтери-реєстратори для здійснення та контролю валюто-обмінних операцій;

– детектори банкнот, що перевіряють достовірність та якість купюр;

– лічильники готівки, що дозволяють виключити помилку у видачі певної суми.

POS-термінал має високий рівень захисту від шкідливих впливів навколишнього середовища, надійний програмно-апаратний комплекс. Найбільш поширені апарати брендів Posiflex, Toshiba.

Принтери Bixolon, Datecs (на базі принтеру EPSON) з легкістю інтегруються в систему реєстрації та обліку POS, забезпечують контроль операцій з купівлі-продажу валюти, облік і формування бухгалтерських документів в порядку, встановленому Нацбанком України, збереження даних для відстеження відрахувань, для формування звітів.

  1. Детектори банкнот

Це група сканерів купюр, що порівнюють банкноту з запрограмованими еталонами. Якщо знаходиться розбіжність якогось параметру, прилад подає сигнал касиру та вибраковує фальшиві банкноти. Серед цих приладів найбільш популярні бренди ДЕКО, DORS, СПЕКТР, MAGNER, PRO, SPEED.

Детектори банкнот можна розділити на два типи: переглядові та автоматичні.

Переглядові апарати функціонують в ультрафіолетовому або в інфрачервоному випромінюванні. Оператор бачить навіть невеликі відхилення, непомітні при візуальному огляді. Вони мають невелику вартість, прості в обслуговуванні.

Найчастіше використовують комплексний детектор, що має в складі і ультрафіолетовий, і інфрачервоний випромінювачі. Найбільш популярні моделі – DoCash Mini, Pro Moniron Dec Multi.

Автоматичні детектори марок PRO, Technology, Magner, Dors, Intellect перевіряють гроші всіх типів і років випуску відразу за кількома ознаками захисту. Такі прилади функціонують з високою швидкістю,дуже надійні, рекомендуються при низькому рівні підготовки персоналу.

  1. Лічильники готівки

Лічильник купюр слугує для перерахування та сортування грошей. Самий простий прилад з цієї категорії тільки перераховує банкноти і коштує недорого. Але в арсеналі сучасної банківської системи є багатофункціональні прилади, що не тільки рахують валюту, але і виконують перевірку справжності грошей та наявність дефектів купюри. Це лічильники брендів PRO, Cassida, Laurel. Якщо в обмінному пункті є лічильник валюти з функцією перевірки грошей, то не потрібен детектор валюти.

Таким чином, для того, щоб успішно працювати в рамках обмінного пункту валюти, достатньо придбати обладнання на інтернет-ресурсі, зробити замовлення та оплатити його з доставкою.

***

Топ-10 найкращих подарунків до зимових свят

***

Обираємо креатин, або 5 найкращих пропозицій для нарощування м’язової маси

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ