Що відбувається із деревами у парку Шевченка?! (+фото)

0
716
Загрузка...

“Місто в якому хочеться жити”, так іронічно свій допис у соціальній мережі підписав чернівчанин – Сергій Ткачук. Знаю, що Сергій вже давно обурювався незрозумілим “обрізанням” віковічних дерев на території  Центрального парку культури і відпочинку ім.Т.Г.Шевченка. 

І от він втілив у фотофактаж цього процесу, що проходить вже декілька років. Редакція Fakty.cv.ua, теж приєднується до обурення чернівчанина і очікує на пояснення керівництва парку!? Можливо, це така санітарна чистка??? чи ще якісь маніпуляції, щоб зберегти насадження, яким вже не одна сотня років!!!

Довідково:

В давні часи на території природного лісового масиву розташувався центральний парк міста.

“З громадських садів найстарішим є Народний сад, закладений 1830 року завдяки зусиллям окружного інженера Маріна. (Із книги “Історія Чернівців” Раймунда Фрідріха Кайндля).

Центральному парку культури і відпочинку ім. Шевченка у Чернівцях понад 180 років і, як свідчать архівні документи, в австрійські часи його називали “Фолькгартеном” (Народним садом). Звідси і пішла назва вулиці, що прилягає до парку – Садова.

У 1900-1908 роках влада провела першу реконструкцію Народного саду.

Народний сад у австрійський період був улюбленим місцем відпочинку чернівчан, у центральній його частині був дитячий ігровий майданчик, на якому взимку влаштовувалась ковзанка.

11 березня 1946 року Народний сад згідно з рішенням Чернівецького виконкому став Центральним парком культури та відпочинку імені Калініна.

З 1990 року парк ім. Калініна перейменували на парк імені Т.Г. Шевченка. Це пам’ятка садово-паркового мистецтва.

Білоус Олександр, Fakty.cv.ua

Фото Сергія Ткачука:

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ