Мінкульт доручає вшанувати Миколайчука, а прізвище пише з помилками!

0
411
Загрузка...

У Кабінеті Міністрів України під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка відбулось засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження нашого земляка – Івана Миколайчука. Цікаво, як владні структури встигнуть всі заходи провести і гідно вшанувати українського генія, якщо навіть на офіційному сайті Міністерства культури України, правильно прізвище написати не можуть!!!? Як Бачимо із скріншоту з офіційного сайту мінкульту зробили легендарного буковинця – МиколайчИком!Новый рисунок (19)

Відповідно до рішення Організаційного комітету основні заходи відбудуться в Києві, Чернівцях та на батьківщині актора — в селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області. Зокрема, в Києві заплановано встановлення пам’ятника Івану Миколайчуку, перейменування однієї з вулиць на його честь та проведення урочистого вечора.

У Чернівцях також передбачено встановлення пам’ятника до кінця 2016 року та проведення на території музею-садиби Івана Миколайчука урочистих заходів.

Також, протягом червня 2016 року заплановані тематичні конференції, засідання, круглі столи та інші заходи, присвячені 75-річчю від дня народження Івана Миколайчука. У Чернівцях пройде всеукраїнський кінофестиваль «Іванова переберія». В Україні та за кордоном відбудуться ретроспективні покази фільмів за його участю. Буде введено в обіг ювілейну монету, поштову марку та конверт, присвячені  75-літтю від дня народження видатного українського актора.

Також заплановано реставрацію низки легендарних фільмів, пов’язаних з іменем І.Миколайчука.

ДОВІДКОВО. З ініціативи Мінкультури Уряд затвердив склад Організаційного комітету та  план заходів з підготовки та відзначення 75-річчя від дня народження відомого українського кіноактора, кінорежисера, сценариста Івана Васильовича Миколайчука. Відповідне рішення було затверджено розпорядженням «Про утворення Організаційного комітету та затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 75-річчя від днянародження Івана Миколайчука» на засіданні Уряду.

15 червня 2016 року легенді українського кінематографу  Івану Васильовичу Миколайчуку виповнилося б 75 років, його творчий доробок складає 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв та  дві режисерські роботи. Івана Миколайчука називали обличчям і душею українського поетичного кіно, аристократом духу і блискучим самородком. В його особі українська нація отримала героя, який пробуджував національний дух українців.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ