Керівництво Обласної лікарні “на Буковинській” – найбільше “дере” з паціентів

0
553
Загрузка...

Чернівецькі лікарні деруть з пацієнтів мільйони: більшість благодійних внесків  зникають, - дослідження

Аналітики припускають, що 80% благодійних внесків чернівецьких пацієнтів зникають. Про це свідчить дослідження, проведене Інститутом аналітики та адвокації.

Аналітики встановили обсяг залучених благодійних внесків та визначили, яка чернівецька лікарня — “лідер” з їх збору.

Офіційна інформація свідчить, що міські та обласні медичні заклади у 2014 році залучили разом понад 5 млн грн благодійних надходжень. З них 2,8 млн грн — обласні лікарні, міські — 2,2 млн грн. На основі відповідей медичних закладів на запити Інституту аналітики та адвокації фахівці розрахували обсяг благодійних надходжень до лікарень.

Варто зауважити, що за 2014 рік в стаціонарі лікувалося понад 62,5 тис громадян, амбулаторно — 461 тис зареєстрованих пацієнтів. При цьому, 65% опитаних відвідувачів лікарень сказали, що за один візит витратили принаймні 50 – 150 грн.

Згідно відповідей на запити до чернівецьких медичних закладів, у місті дуже нетипова для України ситуація: на території закладів охорони здоров’я м. Чернівці нема жодної благодійні організації, яка б збирала пожертви з пацієнтів. Але це суперечить проведеному соціологічному дослідженню. Згідно нього, 69% пацієнтів чернівецьких клінік сплачують кошти до благодійних фондів чи кас громадських організацій. Можна припустити, що пацієнтів не ставили до відома, за що і куди вони платили, але сама сплата залишається фактом.

За допомогою системного аналізу фахівці змогли виокремити” найефективнішу клінічну лікарню. Це Чернівецька обласна лікарня, яка за 2014 рік консолідовано отримала благодійних надходжень на суму 1,94 млн грн.

Проте, за оцінками і розрахунками аналітиків, у чернівецьких медичних закладах за 2014 рік зібрали близько 25 млн грн благодійних пожертв. З офіційних відповідей на запити можна встановити лише близько 5 млн грн, тобто, лише 20%. Доля решти 80% залишається невідомою.

Джерело: buknews.com.ua за матеріалами Інституту аналітики та адвокації

Fakty.cv.ua

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ