Депутат здивував «чудернацьким пересуванням» у центрі Чернівців (відео)

1
1710
Загрузка...

На це неможливо не звернути увагу. Люди спокійно ходять в центрі Чернівців, хтось швидше, хтось повільніше, хтось чекає громадський транспорт на зупинці… І раптом – повна екзотика: чоловік на не дуже малій швидкості рухається на одному невеличкому колесі, яке крутиться явно від акумулятора (бо практично беззвучно).

 

«Диво-водій» на очах у автора цих рядків проїхав від ресторану «Централь» за кінотеатром «Чернівці» і вниз по вул. Заньковецької.

Хтось просто проводжав поглядом. А хтось намагався побачити і з’ясувати більше.

Інтрига довго не протрималась. Власник екзотичного транспорту призупинився біля однієї «кафешки» – на прохання групи молодих людей. Після короткої розмови здивовані хлопці отримали можливість спробувати прокататися на цьому колесі.

Власником моноколеса виявився депутат обласної ради і президент дівочого баскетбольного клубу «Кобри» (Мамаївці) Андрій Маковей.

На запитання, скільки часу знадобилося, щоби навчитися їхати на цьому «диво-транспорті», п. Андрій сказав, що приблизно місяць. Тобто поїхав вже за якісь години, але ось десь за місяць набув непоганої форми. Наїхав вже на моноколесі приблизно кілометрів 500. Каже, що на повному заряді вмонтованого в середину акумулятора колесо може проїхати кілометрів 20. Швидкість може набрати теж до кілометрів 20 на годину.

Якось п. Андрій спробував порівняти рух на моноколесі порівняно з тролейбусом. І в наших умовах на колесі він рухався швидше, ніж тролейбус.

Андрій вже звик, що інтерес до моноколеса великий, тож нерідко доводиться зупинятися, пояснювати , а декому й дає спробувати покататися.

Як же управляють цим колесом… В основному нахиляючись трохи вперед або назад, вліво чи вправо… Вже бачачи, як це робить Андрій, здається, що все дуже просто:)

Інформацію про моноколеса є, звісно, і в інтернеті, У «павутині» вдалося знайти і інформацію про «ціну питання»: на citrus.ua фігурує акційна ціна 19 999 грн.

Георгій Мазурашу, fakty.cv.ua

До слова, Андрій Маковей не так давно вже «наробив галасу»:

Депутатський «Мерседес» замість грейдера чистив вулиці від снігу (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ