Бурбак про відставку Яценюка: Нікто за крісло не тримається

0
350
Загрузка...

Чернівецький нардеп і голова фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак прокоментував чергову порцію розмов про відставку Прем’єр-міністра і земляка Арсенія Яценюка.

«Знову п’ятничні слухи про відставку Прем’єра. Як теми для ток-шоу. Я переконаний, ті, хто поширюють такі чутки просто намагаються відволікти увагу від можливого провалу відставки Шокіна.

Я наголошую: ніхто за крісло не тримається, але й не залишить сьогодні державу на невизначений термін з відставленим урядом. Крапка», – написав Максим Бурбак 18.03.16 на своїй сторінці у Facebook.

Тим часом, пішла нова хвиля розмов про те, що Яценюка на посаді глави Уряду замінить нинішній спікер парламенту Володимир Гройсман. його кандидатура, як стверджують, вже схвалена Петром Порошенком і узгоджена з лідерами парламентських фракцій.

Яценюк готовий подати у відставку і поступитись місцем спікеру Гройсману, повідомляється на pravda.com.ua, якщо «Народному фронту» гарантують прийнятну квоту в Уряді.

За даними джерел, НФ претендує на збереження МВС, Мін’юсту та отримання крісла спікера Ради для Андрія Парубія (раніше, нагадаємо, у чутках на цю посаду «сватали» і Максима Бурбака). Також прем’єрська команда хоче отримати міністерства освіти та інфраструктури.

Навколо Мін’юсту та Мінінфраструктури передбачаються серйозні суперечки, бо команда Порошенка має на них серйозні амбіції. Зокрема, кандидатом БПП в Мін’юст називають заступника голови АП Олексія Філатова.

Кажуть, Гройсман уже веде переговори з фракціями «Батьківщини» та Радикальної партії щодо умов, за яких вони могли б підтримати його кандидатуру.

Зокрема, Радикальній партії, кажуть, попередньо готові віддати міністерство АПК та Мінекології.

Поки що це все чутки і припущення. Як воно буде насправді, – побачимо.

fakty.cv.ua

Яценюк погодився піти у відставку. Гройсман – прем’єр (+подробиці)

Шустер live 19.02.16: Уряд Яценюка не відправили у відставку через зговір (відео)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ