Верховна Рада відновила компенсацію за пільговий проїзд

0
681
Загрузка...

Місцеві бюджети знову отримуватимуть субсидію на компенсацію перевізникам за безкоштовний проїзд для пільгових категорій – таку зміну до держбюджету-2016 ухвалила 18.02.16 Верховна Рада.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив буковинський нардеп Іван Рибак.

Кабмін, як відомо, не передбачив ці субсидії у бюджеті на 2016 рік. Відповідно, відшкодування перевізникам за пільговий проїзд стало проблемою для місцевих рад. Коштів на це у місцевих бюджетах не було передбачено. Тож ця ситуація призвела до протистояння між перевізниками і пільговиками, який і в Чернівцях відмовлялися перевозити безкоштовно на тих маршрутах, які раніше отримували компенсацію. Правда, 9 лютого міський голова Олексій Каспрук домовився з перевізниками про збереження безкоштовного проїзду для пільговиків на тих 13-ти «соціальних» маршрутах.

І ось тепер парламент виправив цю «штангу» Кабміну (яку депутати пропустили, коли поспіхом ухвалювали держбюджет-2016). Законопроект №4024 відновив фінансове забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг у розмірі 1,9 млрд. грн. Безкоштовне перевезення пільговиків передбачене чинним законодавством, якого, на жаль, не завжди дотримується і сама влада…

У Верховній Раді зареєстровані ще ряд законопроектів, які мають скорегувати закладені Кабміном у бюджет-2016 негативи. Наприклад, різко негативний резонанс в суспільстві набуло те, що в ухваленій редакції бюджету на цей рік не передбачені кошти на компенсацію роботодавцям виплат мобілізованим працівникам. Це назвали відвертою маніпуляцією Уряду, яка знищує тисячі робочих місць. В такий час не передбачити цю компенсацію – це, напевно, навіть злочинно…

Повертаючись до історії з відновленою субсидією місцевим бюджетам для компенсації перевізникам за пільгове перевезення, зазначимо, що в Чернівцях є перевізники, які возили і возять пільговиків, ніколи не отримуючи цієї компенсації. Приміром, ПП «Тарас» Миколи Альботи, який очолює і місцеву Асоціацію перевізників. До слова, Микола Тарасович звернув увагу fakty.cv.ua на деякі незаконні рішення міськвиконкому, які, кілком ймовірно, будуть оскаржені в суді. Але про це – окремо.

fakty.cv.ua

***

Пільгові маршрути у Чернівцях та текст звернення депутатів до ВР та Кабміну

***

Пенсіонерів закликають судитися з Яценюком

***

Вартість проїзду в маршрутках у Чернівцях з 1 вересня підніметься до 3,5 грн.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ