Незабаром в театрі вистава про кохання Ференца Ліста (+фото)

0
801
Загрузка...

Чернівецький музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської готує прем`єру  про кохання угорського композитора і піаніста Ференца Ліста «Маестро і Кароліна». Драматургічних творів про Ференца Ліста не існує. Є два документальних фільми, один – художній. Тож розпочавши роботу над своєю постановкою, художній керівник театру Людмила Скрипка перш за все вивчила архіви та академічні видання, присвячені композитору. – З`ясувалося, що 90% інтернет-документів про Ліста не співпадають з фактичним історичним матеріалам, – розповідає Людмила Скрипка. – Тож спочатку ми звернулися до архівів, перегорнула сторінки академічних видань, а потім, на основі цього, створили власний драматичний сценарій. У виставі звучатиме оригінальна музика Ліста, а також його музичні композиції в аранжуванні диригента Чернівецького муздрамтеатру Володимира Шнайдера. Поруч із цим – українські народні пісні. У новій постановці задіяні 12-ро акторів, деякі з них гратимуть по кілька ролей. – Ми не досліджуємо творчість Ліста, а показуємо його кохання до українки Кароліни, яку він назвав своєю єдиною і справжньою музою, – повідала Людмила Скрипка. – Ференца Лістає зіграє Григорій Руденко-Краєвський, а Кароліну – Сніжана Винарчук.

Прем`єра вистави про кохання «Маестро і Кароліна» відбудеться 26 березня.

Також, на прес-конференції директор театру Юрій Марчак навів статистичні грошові дані і виявляється доходи театру зросли в минулому році, але і витрати теж.

– Загальний дохід театру за 2015 рік становить 2 мільйони 703 тисячі 423 гривні. Це майже удвічі більше, ніж за 2014 рік, – каже Юрій Марчак, – збільшилася також і кількість глядачів: якщо у 2014 році їх було 50805, то у 2015-му – 60144. Таким чином, можу сказати, що за минулий рік ми повністю виконали свої творчі та фінансові плани.

Водночас, відчутно зросли і витрати театру. Наприклад, лише за опалення за січень довелося сплатити 111 тисяч гривень.

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ