Демократія по-чернівецькі: оголосив про акцію протесту – під домашній арешт

0
781
Загрузка...

Активіста і громадського діяча, який оголосив про акцію протесту з 2.02.16 біля «Будинку з левами», оперативно намагаються «переконати» домашнім арештом.

 

Уніч на 1 лютого голова ГО «Патріотична Громада Буковини» Ігор Жижиян оголосив про безстрокову акцію протесту біля приміщення Чернівецької облдержадміністрації, а вже після обіду 1 лютого поділився інформацією про те, що його збираються загнати під домашній арешт:

«Перша ластівка від губернатора. Витягнули сфабриковану кримінальну справу 2005 року. Пробують160201-Zhyzhyjan-krymin-sprava-foto-1посадити під домашній арешт. Не знаю плакати, чи сміятись…)))»

Звісно, це зовсім не смішно! Це ж чітко демонструє, що правоохоронці виконують політичні замовлення влади… ТАК НЕ МАЄ БУТИ!

Чи будуть тепер публічні звернення нардепа Максима Бурбака?.. Коли проти його колеги «фронтовика» відкрили кримінальну справу (і зовсім не за те, що він оголосив про акцію протесту або висловився критично проти влади), Максим Юрійович миттєво відреагував:

«Ми своїх фронтовиків не кидаємо! Проти нашого колеги з фракції Андрія Левуса ГПУ порушила кримінальну справу за заявою Опоблока, за те, що назвав Медведчука сепаратистом. Андрій Парубій заявив, що Генпрокуратура довго збирає документи на одіозних політиків минулого, а по патріотах і добровольцях працює швидко.
PS: Преса пише, що справу вже закрили. Теж оперативно…»160201-Zhyzhyjan-krymin-sprava-foto-2

І справу оперативно закрили. А як буде у ситуації з «неугодним владі» громадським діячем? Хтось думає, що можна «вирішити всі справи», залякуючи опозиційних до чергового «злочинного режиму» активістів за допомогою «правоохоронців»?.. Чи це насправді спроба спровокувати якісь масштабніші протести? Можливо, вже поступило таке «замовлення» від «надійних партнерів теперішніх», бо мало проблем в Україні?..

Хтось скаже, що за правопорушення треба відповідати. Безумовно! І Жижианя або будь-кому іншому теж! Але що ж це за збіг обставин такий? Тільки оголосив про акцію протесту – отримуй попередження про домашній арешт. Де раніше були ці правоохоронці?

«Соупадєніє»? Швидше, «гра з вогнем» від влади…

fakty.cv.ua

***

Через «переслідування румуномовних» збираються перекрити міжнародну трасу

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ