У Чернівцях вирішили розпочати збір підписів за відставку губернатора

0
609
Загрузка...

Про це заявив голова Громадської організації «Патріотична Громада Буковини» Ігор Жижиян. Серед головних претензій до голови ОДА Олександра Фищука – бездіяльність у лісовій галузі та ігнорування закону про люстрацію.

 

На своїй сторінці у Facebook.com Ігор Жижиян написав:

«Голова обласної адміністрації, Олександр Фищук, проігнорував вимоги попереджувальної акції під стінами ОДА. Такий висновок можна зробити із отриманої відповіді на інформаційний запит ГО “Патріотична Громада Буковини”. У серпні минулого року, відбулася попереджувальна акція щодо бездіяльності губернатора Буковини у лісовій галузі та ігнорування застосуваня вимог Закону “Про очищення влади”. На акції були присутні понад сто небайдужих буковинців, бійці батальйону “Донбас”, штурмового підрозділу “Каскад -захід” та народний депутат Семен Семенченко. До мітингувальників вийшов Олександр Фищук. Була зачитана та проголосована резолюція. Серед вимог було: 1)Наведення порядку в лісовій галузі, шляхом запровадження заборони видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів для здійснення експортних операцій у частині експорту круглих необроблених матеріалів;
2)Проведення справжньої люстрації і негайного звільнення:
Заст. прокурора області І.Мустеци.
В.о. заступника голови ОДА В.Усика.
Начальника Служби автомобільних доріг області І. Гаха
Начальника Дністровсько-Прутського БУВР Я. Дзюбу.
У випадку невиконання вимог, з метою недопущення соціального вибуху, було порекомендовано губернатору подати у відставку особисто.
Губернатор уважно вислухав і пообіцяв виконати всі вимоги.
Пройшло чотири місяці, “а віз і нині там”. Мудрі буковинці попереджали, що люстрацію потрібно починати із самого губернатора. Оскільки він із багатьма об’єктами люстрації працював у керівництві комсомолу. Ми сподівалися на здоровий глузд губернатора, але надії були марними.
На сьогоднішньому засіданні ГО “Патріотична Громада Буковини” було прийнято рішення про початок збору підписів під зверненням до Президента України щодо звільнення із займаної посади голови Чернівецької ОДА, Олександра Фищука та узгоджується дата проведення акції. Далі буде…»

fakty.cv.ua

***

Активіст: заступник голови ОДА сказав, що 25 серпня нас оточать і поб’ють

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ