Прес-конференція 2016: Порошенко задоволений і сповнений оптимізму (відео)

0
402
Загрузка...

Президент України Петро Порошенко 14.01.16 провів традиційну річну прес-конференцію, під час якої підбив підсумки 2015 року, окреслив плани на 2016-й і відповів на запитання журналістів.

 

Той ентузіазм і оптимізм, з якими Петро Олексійович розказує про стан справ в країні, створює враження, що Президент розказує про якусь «умовну державу», а не про ту, в якій живе український народ – з рівнем життя «нижче плінтуса» для значної частини громадян України…

Президент наголосив, що змінено порядок денний країни. У січні 2015 року на порядку денному стояло питання вижити, у січні 2016 року – стоїть питання, як країні стати успішною.

Порошенко з оптимізмом дивиться вперед (напевно, було б дивно, якби мільярдер, який, до того ж, очолює надзвичайно владу у нашій корумпованій країні, з песимізмом дивився би в майбутнє – у нього все чудово, на відміну від більшості простих українців).

Президент поінформував, що бюджет армії на 2016 рік становить 57 млрд. грн. Це 2,5% від валового внутрішнього продукту. Це мінімальна потреба армії, але максимум, який можуть потягнути платники податків.

Порошенко пожалівся, що продукцію українських виробників не допускають на територію Російської Федерації (невже хтось сподівався, що Росія не буде реагувати на економічні санкції проти неї і буде далі активно купувати наші товари?..).

Петро Олексійович твердо сказав, що країна встояла і створила передумови для розвитку, і це головний результат 2015 року.

За словами Порошенка, значною мірою зміцнили обороноздатність країни. Мінімум, який отримуватиме український воїн, з 2016 року становитиме 7 тис. грн. в місяць. Це поза зоною АТО. Але скасування призову не буде.

Президент прогнозує у 2016 році мільярдні інвестиції в українську економіку.

Найбільш важливою вважає податкову реформу та реформу системи охорони здоров’я. Хоче, щоби більше не розказували казки про безкоштовну медицину.

На прес-конференції зареєструвались 223 журналіста.

Розпочали із запитання від газети «Сегодня» – про переговори з Гризловим, про гібридну війну з Росією.

Порошенко розказав, що це була перша зустріч представників тристоронньої контактної групи в новому складі. Завдання перед нею – амбітні. Порядок денний мінських домовленостей мав бути вичерпаний у грудні 2015 р. Президент зустрівся з представниками контактної групи. Україна вимагає чіткого визначення дат, коли і що ми робимо. Ключовим елементом є повернення державного контролю над неконтрольованою ділянкою держкордону України.

Петро Олексійович наголосив на тому, що буде зустрічатися будь з ким, щоби повернути додому українських героїв (Савченко і т.д.), забезпечити режим повної тиші, щоби припинити обстріли українських позицій. Президент показав графік обстрілу – позитивну динаміку обстрілів і втрат на фронті.

Наголосив, що є неспростовні докази про перетин кордону України військової техніки та підрозділів збройних сил Росії.

Друге запитання – про деолігархізацію. На думку Порошенка, значну частину цієї роботи вже зроблено. Домовлятися збирається лише з українським народом, а не з олігархами. Хоче відділити їх від державних коштів і від влади (чому досі цього не зробив?..).

Серед інших важливих тез зауважимо: Порошенко відповів журналістці, що не буде продавати «Рошен», не буде продавати 5 канал. Повідомив про звільнення 4000 прокурорів (?). Президент закликав бізнес підняти зарплату працівникам. Навів приклад про підняття на 10% (цікаво, це адекватні відсотки, враховуючи наскільки піднялися ціни, впав курс гривні і т.п…).

Цікаво також, що Порошенко задоволений роботою глави Нацбанку Гонтарєвої.

Наголосив, що не потребує радників та гаманців. Закцентував, що розмір благодійної діяльності вимірюється сотнями мільйонів доларів…

fakty.cv.ua

Весь виступ і всі запитання-відповіді дивіться нижче:

***

Яценюк дає українським і російським олігархам заробляти мільярди на субсидіях…

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ