Пенсіонерів закликають судитися з Яценюком

1
671
Загрузка...

Українців змушують думати, що обдирати працюючих пенсіонерів – це цивілізована практика. Проте у наших реаліях працювати на пенсії не є примхою, а суворою необхідністю для виживання, бо самої лише пенсії недостатньо для нормального існування…

 

На цьому наголошує голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

В Партії Пенсіонерів України вважають, що працюючі українські пенсіонери не повинні власними коштами відповідати за непрофесійну політику влади. Ухвалені в держбюджеті на 2016 рік норми щодо працюючих пенсіонерів суперечать Конституції України, а також пенсійним та законам про працю, тому пенсіонерів закликають судитися з Яценюком, Порошенком та Гройсманом. Крім того, у ППУ кажуть, що податок на пенсії працюючих літніх українців переріс із тимчасового в постійний.

Протягом 2015 року кожен працюючий пенсіонер віддав державі в середньому вже 2 тисячі гривень. Як відомо, пенсійні обмеження запроваджували тимчасово − до 1 січня 2016 року, однак уряд не думає відмовлятися від практики “заробити” на літніх людях. Як голова партії, яка відстоює інтереси та права пенсіонерів, закликаю кожного працюючого пенсіонера подавати в суд на Яценюка, Порошенка та Гройсмана за порушення, приміром, статей 22, 41, 56, 64 Конституції України, за якими урізання чи податок на пенсії вважається неправомірним ”, − наголосив голова ППУ Микола Кукуріка.

Керівництво ППУ переконує, що і податок на пенсії у розмірі 15 %, і обмеження пенсійної виплати до 85% від розміру пенсії для працюючих пенсіонерів суперечить щонайменше 18-ти статям Конституції України. Також в ППУ переконані, що масові судові позови працюючих пенсіонерів призведуть до повної відміни запроваджених обмежень.

Нагадаємо, депутати продовжили на весь 2016 рік практику урізання пенсій для працюючих пенсіонерів. Відтак, пенсії їм виплачуватимуть лише у розмірі 85% до кінця 2016 року. Крім того, пенсії, які вищі за 4134, 00 грн. обкладатимуть податком 15 %.

Також Партія Пенсіонерів України вважає, що влада має гарантувати пільговий проїзд пенсіонерам, інвалідам та іншим пільговим категоріям.

В Партії Пенсіонерів України занепокоєні рішенням української влади про відміну фінансування державою транспортних пільг для соціально вразливих категорій населення.

“ Перекладання функції забезпечення пільговиків безоплатним проїздом на бюджети місцевих і районних рад зводиться до здійснення цього процесу за добровільним бажанням органу місцевого самоврядування, що зовсім не гарантує пенсіонерам, інвалідам, чорнобильцям та іншим пільговикам адресної допомоги чи інших видів грошового забезпечення ”, – пояснив Микола Кукуріка.

Таким чином, якщо місцеві громади знайдуть кошти – пільговики їздитимуть безкоштовно, якщо ні – пільговики платитимуть з власної кишені.

Відтак, Партія Пенсіонерів України вимагає в найкоротші терміни внести зміни до  Законопроекту “ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)” (реєстраційний №3628) та зобов’язати місцеві та районні ради гарантувати наявність коштів для транспортної пільги пенсіонерам, інвалідам, чорнобильцям та іншим групам пільговиків.

“ Ми не можемо допустити, щоб пільговики залежали від бажання або небажання органу місцевого самоврядування оплачувати їм проїзд. Ми вимагаємо, щоб гроші на транспортну пільгу були гарантовані державою. Відповідно, місцеві і районні  ради потрібно зобов’язати знайти та заздалегідь резервувати кошти для транспортної пільги, а не здійснювати її лише з огляду чиєсь добровільне бажання ”, – зазначив голова ППУ.

Микола Кукуріка вважає, що обмеження пересування в громадському транспорті пільгових категорій населення не лише збільшить градус суспільної напруги та спричинить протести, але й передвіщає моральне та людське приниження мільйонів пільговиків, які все життя пропрацювали на користь держави, а тепер стали заручниками чиновницького свавілля.

Нагадаємо, вчора на Полтавщині понад 300 представників організацій “чорнобильців” та ветеранів війни в Афганістані і Сході України перекрили дорогу. Пільговики вимагали повернути їм безкоштовний транспортний проїзд.

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ