На реконструкції очисних споруд державі завдали збитків на суму ~800 тисяч

1
191
Загрузка...

Через завищення вартості та обсягів робіт з реконструкції очисних каналізаційних споруд посадовими особами Управління капітального будівництва облдержадміністрації державі завдано збитків на суму майже 800 тисяч гривень. За відсутністю коштів всі роботи призупинені.

 

Про це повідомляє сайт Національної поліції України npu.gov.ua.

Під час проведення перевірки працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції України в Чернівецькій області встановили, що товариство-переможець конкурсних торгів проводило роботи з реконструкції очисних споруд каналізації селища.

Так, фактичні обсяги виконаних робіт не відповідають роботам, внесеним у акти виконаних робіт, проектно-кошторисній документації та не відповідають Державним будівельним нормам України. Підписуючи відповідні акти, посадові особи Управління та товариства заздалегідь внесли до них недостовірну інформацію: завищили вартість та обсяги робіт.

На даний час попередня сума збитків, завданих державі, становить майже 800 тисяч гривень. Після проведення комплексу слідчо-оперативних заходів та низки експертних досліджень можна визначити остаточну суму збитків. Правоохоронці впевнені, що вона буде значно більшою.

За даним фактом слідчим відділом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

За дане кримінальне правопорушення передбачене покарання у вигляді штрафу від 6 800 до 15 300 гривень або арешту на строк до 3-х місяців, або позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі спеціальної компенсацією.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ