Чернівецьку міську раду пригрозили розпустити, це нормально? (опитування)

0
952
Загрузка...

«Рука не дрогнет, як то кажуть, ініціювати на Верховній раді розпуск Чернівецької міської ради», – заявив чернівецький нардеп і керівник фракції «Народного фронту» у парламенті Максим Бурбак.

 

Причиною можливого розпуску міськради Максим Юрійович назвав: «якщо буде низка незаконних рішень…» Це зрозуміло, що якщо буде низка незаконних рішень, то раду можна або навіть треба розпускати! Але чомусь ніякої конкретики про ці незаконні рішення «народний обранець» не озвучив. Натомість вкотре натякнув на те, що є «правильні» і «неправильні» депутати, а отже і «правильні» і «неправильні» виборці, які їх обрали.

Максим Бурбак зауважив, що нібито є намір зробити секретарем міської ради знову Віталія Михайлішина. Наскільки ймовірно, що навіть теж «Рідне місто» пропонувало би кандидатуру Михайлішина на посаду секретаря, складно сказати. Але давайте подивимось на це з правової точки зору (ми ж бо хочемо розбудувати правову державу, чи ні?!). Припустимо, кандидатуру Михайлішина внесуть на розгляд в законний спосіб і припустимо, що 22 або більше зовсім нещодавно і законно обраних депутатів за нього проголосують – у такому разі чому він не може бути секретарем?

Тому що був членом Партії регіонів? Так іншим екс-регіоналам це не заважає обіймати посади у теперішній владній команді. Хіба це не називається подвійними стандартами?..

Може, він має в пасиві якісь порушення законів України? Тоді треба довести це і покарати! Але поки нічого такого не доведено, чи можемо ми інкримінувати людині щось?..

Чи на посаду секретаря Чернівецької міської ради можуть претендувати виключно депутати, які подобаються нардепу Максиму Бурбаку і його партійним соратникам?..

Насправді ці запитання (практично риторичні) стосуються не стільки Михайлішина, а будь-кого з депутатів міської ради, котрих вважають «неправильними» і не гідними посади секретаря лише тому, що Бурбак, Каспрук і Ко так думають…

Нагадаємо, що спочатку серед ймовірних претендентів на цю посаду фігурував представник БПП «Солідарність» – учасник АТО Василь Максимюк. Його кандидатуру Каспрук відмовився вносити, звинувативши Василя Сидоровича в участі у «перевороті» у міській раді, тобто у незаконному усуненню міського голови. А чи доведена ця незаконність у судовому порядку? Наскільки відомо, ні. Натомість Олексій Павлович, прикрившись своїм правом вносити або не вносити кандидатури, фактично зарахував до «неправильних» трохи більше 15% чернівчан, які проголосували за «Солідарність». Так само він заявив, що не внесе будь-яку кандидатуру від найбільшої фракції «Рідного міста», приплюсувавши, таким чином, до «неправильних» ще майже 18% виборців. Разом маємо ~33% «неправильних», за версією мера. У раді є ще представники ~38% виборців (різниця – це ті, які проголосували за «непрохідні» партії, що само по собі теж є нонсенсом, що не всі виборці можуть мати своїх представників, але це проблеми виборчого законодавства). Тобто відносно представництва у раді це, відповідно, ~46,5% та 53,5%. Ще в будь-якій фракції меру щось не сподобається, і «неправильними», за його версією, взагалі стануть представники вже більшості чернівчан…

Але повернемось до «основної теми». Максим Бурбак на тій же зустрічі з пресою справедливо зауважив, що депутатам не варто вважати свою думку «істиною в останній інстанції». Але чому тоді Максим Юрійович намагається «приватизувати» це право на «істину в останній інстанції»?.. «Істина» в контексті законодавства має свої параметри. Є посади, на які можуть претендувати всі депутати, є рішення, які ті ж депутати можуть приймати простою більшістю голосів, а є такі, які потребують 2/3 голосів. То чому все це хоче замінити своєю версією «істини в останній інстанції» шановний нардеп?..

Він хоче розпустити міську раду, яку обрали 2 з хвостиком місяці тому назад? Цікаво… Витратити чималі кошти на те, щоби дізнатися, на скільки десятків відсотка могли змінитися симпатії виборців щодо тих чи інших партій? Чи, може, за декілька місяців чернівчани будуть голосувати вже виключно під «делегуванням» Бурбака і Ко?.. Ну, звісно – він же представляє «Народний фронт», рейтинг якого за результатами оприлюдненого ratinggroup.ua опитування становить аж 1%… Певно, є моральне право вважати свою думку «істиною в останній інстанції»…

А ви що думаєте з цього приводу?

fakty.cv.ua

Ставлення до заяви Бурбака щодо розпуску Чернівецької міськради

Результати

Loading ... Loading ...

***

***

***

Через гнів людей Бурбак спішно пішов з відкриття пам’ятника Небесній Сотні

***

Секретаря Чернівецької міської ради і 4 січня не обирають (відео)

***

«Каспрук готує свою дострокову відставку»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ