Блокування в міській раді: Активісти готові судитися через заяву «Батьківщини»

1
549
Загрузка...

Активісти, у т.ч. учасники АТО, у четвер, 28.01.16, заблокували сесійну залу міської ради, де відбувалась чергова сесія.

 

У зв’язку з цим фракція «Батьківщина» в Чернівецькій міській раді зробила заяву:

«Після перерви в пленарному засіданні Чернівецької міської ради депутатам фракції «Батьківщина» перешкоджають повернутися до сесійної зали. Коли депутати повернулися, аби продовжити роботу – зал засідань виявився заблокованим. Зал блокують люди, які не належать до правоохоронних органів, не представляються і не надають документів.

Навколо нас відбуваються незрозумілі події, які скидаються на спробу дискредитувати нашу політичну силу і звинуватити в тому, що ми не хочемо працювати. Закликаємо представників політичної сили «Народний фронт», який очолює Прем’єр-міністр Яценюк, а також міського голову Олексія Каспрука зупинити маніпуляції заради вирішення власних питань і задоволення амбіцій. Не потрібно вводити людей в оману. Дайте нам можливість виконати те, заради чого нас сюди обрали люди: обговорити і прийняти рішення, що забезпечуватимуть життєдіяльність міста.

Ми закликали до цього і зранку до початку роботи, і зараз. І сесія розпочалася нормально, поки до зали на зайшли контрольовані певною політичною силою люди. «Батьківщина» закликає всіх зупинити маніпуляції і повернутися до нормальної роботи.

Громадські формування Народної самооборони та подібні їм виконували реальну роботу під час протистояння злочинній владі регіоналів, масових народних виступів і різноманітних форм протидії тодішньої влади. Наразі громада обрала нову владу, там працюють нові люди, усі суперечки мають вирішуватися цивілізовано і в сесійній залі, а не під тиском людей в камуфляжах. Їх використовують політики для власних цілей, для дестабілізації ситуації в області.

Заявляємо, що вимагаємо можливості працювати, і працювати без тиску. Ми прийшли висловлювати і відстоювати позицію наших виборців, а не контрольованих певними політиками людей.

Батьківщина готова працювати, захищати інтереси виборців. Ми діятимемо в межах чинного законодавства і регламенту.

прес-служба обласної організації партії ВО Батьківщина».

Учасники блокування відкинули звинувачення на їх адресу. На прохання fakty.cv.ua, ситуацію прокоментував учасник АТО Євген Марусик («Карандаш»):

Ми заблокували не засідання, а вихід з сесійної зали на чергову перерву, мотивуючи це тим, що фракція «Батьківщина» на попередню перерву вийшла і не повернулась назад, або багато хто не повернувся.

Ми не тиснули жодним чином на депутатів, не вимагали, щоби вони приймали ті чи інші рішення, а просто вимагали працювати.

Після цього прес-служба «Батьківщини» зробила заяву, в якій звинуватила нас у тому, чого не було (цитує частину заяви, повний текст – вище).

У свою чергу, я виступив із заявою і вимогою, щоби перепросили за неправдиві закиди.

Акцентую увагу, що блокували не вхід, а лише на вихід з сесійної зали. Але жодного представника «Батьківщини» там не було.

Ми не виправдовуємось, але обливати брудом нас не потрібно. Тому чекаємо вибачень.

Поки що зробили запит, СБУ не може просто так надати відео, зроблять вирізку, тоді ми покажемо громаді, що відбувалось у коридорі біля сесійної зали, люди зможуть побачити, чи були там представники фракції «Батьківщина».

До слова, я телефонував керівнику фракції. Олександр Пуршага сказав, що знаходиться у дитини в лікарні. Хай одужує! А Юрій Бурега по телефону казав, що йдемо, будемо. У підсумку вони не з’являються. І з’являється їхня заява. Це наклеп. Якщо не буде вибачень, будемо писати колективну заяву. Так, у такому разі готові звернутися до суду.

Обливати брудом контужених не можна. Повторюю, ми не блокували роботу, ми не вказували, які рішення приймати і як або за кого голосувати.

fakty.cv.ua

***

***

***

Мер і депутати не порозумілись щодо персонального складу виконкому (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ