В Чернівцях, у 6 гімназії відбулись урочисті збори Козацтва (+фото)

0
1132
Загрузка...

У чернівецькій гімназії №6, 2 грудня, відбулись урочисті збори Чернівецького обласного козацького осередку ВГО «Козацтво Нової України», ветеранів ЗСУ, викладачів ЗОШ та учнівської молоді міста з нагоди Дня Збройних сил України.

Відкривав і вів урочисте засідання Валерій Володимирович Васильєв – голова міського  методобєднання викладачів «Захисту Вітчизни», Чернівецький міський отаман ВГО КНУ. Треба відзначити те, що у залі були чимало молоді, що вселяє надію “якість” майбутнього покоління у напрямку військово-патріотичного виховання. Також серед присутніх було і багато впізнаваних людей, а саме:

Ігнат Іван Аврелович– отаману східного в місті Чернівці районного осередку ВГО КНУ, директору гімназії №6.

Головний отаман ЧОКО ВГО КНУ генерал-полковник козацтва, заслужений художник України Холоменюк Андрій Іванович.

Учасник АТО, випускник Чернівецької гімназії №4 Шипітко Юрій. Якому вручили медаль захисника Вітчизни, що знаково, вручив – Солтисік І.Б., директор гімназії №4, полковник козацтва.

Заступник голови Чернівецького облкомітету профспілок працівників освіти і науки, генерал-майор козацтва Чортик Богдан Романович. 

Заслужений артист України , доцент ЧНУ Дерда Іван Михайлович, який під завісу заходу звернувся до присутніх патріотичною піснею.

Серед усього, що відбувалося, члени козацтва, представники влади висловлювали надію на мирне небо над головою і силу української армії та її духу у боротьбі із зовнішніми загрозами. Було вручено чимало нагород, універсалів та грамот.

Мушу написати, що як випускник 4 гімназії, на собі знаю яким важливим чинником є військово-патріотичне виховання у становленні особистості, бо у моїй юності були ті викладачі, які в часи тотального знищення національної ідеї, як такої, дали змогу в майбутньому себе ідентифікувати себе, як громадянина, патріота своєї країни, чого на жаль нема, навіть серед багатьох моїх знайомих. А отже, існування таких організацій, залишає надію на вірний шлях виховання наших і дітей.

Олександр Білоус,Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ