Обласну раду має очолити Мунтян, хоча Кобевко прогнозує «матріархат»

0
770
Іван Мунтян
Загрузка...

На вівторок, 1.12.15, запланована перша сесія обласної ради VII скликання, на якій мають обрати, як мінімум, голову, а можливо й заступників.

 

Як вже повідомлялось раніше, відповідно до домовленостей між «Батьківщиною» та БПП (що «засікли» у ВР), Чернівецьку облраду має очолити представник «Батьківщини». «За замовчуванням», звісно, йшлося про керівника обласної організації Івана Мунтяна.

Проте згодом з’явились і інші варіанти. Зокрема, як відомо, попередні консультації та перемовини велися й щодо можливих інших голів. Серед претендентів фігурували і губернатор Олександр Фищук та його перший заступник Володимир Куліш.

Ближче до першої сесії Куліш зі списку ймовірних «зник». Кажуть, він може стати наступним губернатором, тобто вдруге.

Теперішній голова ОДА Фищук досі фігурує серед претендентів. І теоретично він таки може стати головою облради. Для цього він теж зустрічався з керівниками фракцій. Ніхто не відмовив, але нічого й не обіцяли, все дипломатично. Бо є ж ще «політичні ігри».

Попередні домовленості свідчать про те, що обласну раду очолить таки не Фищук, а Мунтян. За нього, як стверджують знавці «місцевої політичної кухні», проголосують «дрібні гравці» «Самопоміч» (5 депутатів), Радикальна партія (5 депутатів), «Свобода» (4 депутати) і «УКРОП» (4 депутати), а також, зрозуміло, «Батьківщина» (12 депутатів) і… більше половини БПП «Солідарність» (всього у них 15 мандатів). Серед готових підтримати Мунтяна фігурує і «Народний контроль» (4 депутати), але дехто стверджує, що насправді вони можуть зробити «хід конем». Утім, якщо справді частина «Солідарності» проголосує за Мунтяна, цей «хід конем» може залишитися непоміченим. Якщо, звісно, фракції не застосують голосування «спеціальними» символами, аби потім можна було перевірити, чи всі проголосували як домовлялись.

Попередні консультації велися і щодо кандидатур першого та «простого» заступників голови облради. З тих 5-ти «дрібник» фракцій претензії на заступника заявили 4, тобто всі, крім «Самопомочі», яка, як заявлялось раніше, претендує лише на головування у двох комісіях (Іван Гешко та Ольга Кобевко). Хоча, враховуючи реальний розклад сил у новій раді, можливо, зовсім даремно «Самопоміч» не висуває у заступники, приміром, зіркового Івана Гешка, за якого, можна припустити, проголосували би і багато хто з потенційно «опозиційних», адже «головний олімпієць» Буковини виглядає чи не найбільш компромісною фігурою в цій заочній боротьбі.

Якщо «Самопоміч» все-таки не висуне свою кандидатуру на заступника, серед інших «дрібних» найбільш ймовірною претенденткою може бути «головна радикала» Інга Маковецька. Хоча всяке може бути…

Чомусь у відкритих джерелах немає оновленого списку депутатів обласної ради VII скликання, тому, відповідно, поки що не вдалося перевірити інформацію, чи справді таки «посунулись» заради «правильних» кандидатів деякі члени списку «УКРОП». Попередньо прогнозували, що хтось з 4-х обраних може відмовитися від депутатства, аби до ради зайшов 5-й «зайвий» Ткачук Василь Миколайович (15.12.1954), який зовсім трішки поступився 4-му (Корчевий Віталій Євгенович, 21.05.1979) – 9,8588% проти 9,9605. Хоча, кажуть, «посунулись» навіть задля того, щоби зайшов син Василя Миколайовича – Ткачук Віталій Васильович (5.11.1980), який, згідно з даними cvk.gov.ua, набрав 7,085%. Аби він зайшов, мали би посунутися, крім батька, Гунчак Василь Васильович (22.08.1987) – 9,2831%, Герасимчук Іванна Ігорівна (14.03.1979) – 8,2593%, Ткачук Олександр Олександрович (7.06.1966) – 8,1964%, Воронка Дан Іванович (30.10.1969) – 7,835%, Онуфраш Олег Іванович (31.10.1991) – 7,6224%, Захлівняк Сергій Анатолійович (13.08.1983) – 7,2052% та Трач Людмила Миколаївна (29.04.1976) – 7,0945%. Невже?..

Чи справді відбулися такі «круті» події заради депутатства когось, дізнаємось вже під час сесії, яка має розпочатися 1 грудня о 10:00 у «Будинку з левами».

Що ж до питання заступників, воно, швидше за все, на першій сесії не буде розглядатися. Або першого дня цієї сесії.

А нижче дивіться кадровий прогноз зробив редактор газети «Час» Петро Кобевко, який славиться тим, що «все знає», щоправда, його «всізнайські» твердження далеко не завжди стають потім реальністю.

fakty.cv.ua

Оприлюднено офіційний список депутатів обласної ради VII скликання

На Буковині політичний матріархат. Керувати облрадою будуть Альона Гливко, Ольга Кобевко та Інга Маковецька (ДОПОВНЕНО)

Допоки чоловіки-депутати обласної ради рвуть один одному чуби за посади, дівчата і жінки-депутатки взялися до наведення порядку на Буковині.
Вони мирно і справедливо розділили між собою обов’язки та керівництво Чернівецькою областю.

Без зайвого ажіотажу та суперечок дівчата і жінки в обласній раді створили демократичну, українську, національну більшість, куди увійшли партії, котрі за Україну не на словах, а на ділі.
Це партії нинішньої коаліції у верховній раді: ВО «Батьківщина», «Самопоміч», РПУ та інші. Без метушні погодили посади згідно з результатами виборів.
На голову облради вже погоджено кандидатуру Альони Гливко з ВО «Батьківщина», першим заступником голови стане Ольга Кобевко з «Самопомочі», заступником буде Інга Маковецька з РПУ. Більшість комітетів в Чернівецькій обласній раді очолять також жінки-депутати.
Завдяки виваженій, налагодженій, професійній співпраці всіх жінок-депутатів на Буковині запанує мир і спокій.
А чоловіки досі чубляться за посади, пільги і привілеї. Але то вже не впливає на розклад сил та керівництва Чернівецької облради.
Для тих, хто має сумнів: обласна рада має 64 депутати. Для виборів керівництва потрібно 33. ВО”Батьківщина” – 12, “Самопоміч” – 5, РПУ – 5, “Народний контроль” – 4, ВО”Свобода” – 4, УКРОП – 4. Всі разом – 34. Вони можуть вибрати молоду перспективну команду реформаторів.

БПП”Солідарність”, АПУ, “Рідний край” і “Опозиційний блок” – 30. Вони уже нічого не зможуть

chas.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ