Будівельна фірма депутата облради замішана у багатомільйонному криміналі

0
1306
Григорій Тіміш на об’єкті, який будує фірма "Надія".
Загрузка...

За однією з кримінальних проваджень щодо працівника ТзОВ «Надія», власником якої є депутат обласної ради, встановлено завдані державі збитки у розмірі 5 419 877 грн., які, як повідомляє слідче управління головного управління національної поліції в Чернівецькій області, було повністю відшкодовано.

 

Про кримінальні провадження, пов’язані із будівельною фірмою «Надія», на своїй сторінці в соціальній мережі повідомляє голова ГО «Патріотична Громада Буковини» Ігор Жижиян:
«У Глибоцькому районі знаходиться ТОВ “Надія”, яка займається будівництвом соціальних об’єктів. Засновником і директором ТОВ “Надія” являється Василь Бічер, який був депутатом обласної ради від Партії регіонів минулого скликання. До цього скликання обласної ради Василь Бічер потрапив за списками БПП «Солідарність».

Як на мене, то між цими двома партіями немає жодної різниці, і Василь Бічер цьому яскравий приклад. На інформаційний запит ГО “Патріотична Громада Буковини” слідче управління Національної поліції та обласна прокуратура повідомили, що у 2015 році відносно керівника ТОВ “Надія” зареєстроване кримінальне провадження за ч.2 ст.364-1, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України. Сума завданих державі збитків становить 5 419 877 грн. Обвинувальний акт скеровано до суду. Ще одне кримінальне провадження відносно співробітників ТОВ “Надія” розпочато за ч.1 ст. 366 КК України та триває до цього часу.

31 грудня 2015 року спливає темін введення в єксплуатацію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня в с.Йорданешти, яку за 24 млн. 285 тис. грн. будує сумнозвісна фірма “Надія”. На даний час, при візуальному огляді будівлі видно, що роботи виконано на половину. Будівельні роботи ведуться неякісно та порушуються будівельні норми. Отже, 1 січня 2016 року директор ТОВ “Надія” Василь Бічер отримає чергове кримінальне провадження за привласнення 24 мільйона гривень державних коштів.

Із ТОВ “Надія” пов’язують не одну сумнівну фінансову оборудку – у багатьох будівництв, де дана фірма виступала підрядником, тягнеться, м’яко кажучи, не зовсім чиста репутація. Це протипаводкові об’єкти, і впровадження технології електричного тепло-акумуляційного обігріву, і твердопаливні котли, які так і не встановили у школах Глибоцького району. Виникає закономірне запитання: чому після ряду гучних кримінальних справ, до цього часу, більшість договорів підряду за державні кошти, заключають із фірмою із такою сумнівною репутацією?

Можливо, відповідь на дане запитання знає народний депутат Григорій Тіміш, помічником-консультантом якого являється Василь Бічер. Коли на будівництво школи в с.Йорданешти завітали представники Національної поліції, на місці події миттєво з’явився Григорій Тіміш. Після почутого, що поліція хоче перевірити якість робіт та дотримання термінів введення в експлуатацію, у народного обранця почалася істерія.
ГО “Патріотична Громада Буковини” бере на контроль хід слідства проваджень відносно керівництва ТОВ “Надія”, терміни введення в експлуатацію школи в с. Йорданешти та прикладемо максимум зусиль, щоб фірма Бічера-Тіміша не мала більше можливості привласнювати державні кошти приймаючи участь у тендерах на будівництво…»

Хотілось би отримати коментар щодо цих кримінальних проваджень від п. Василя Бічера і, можливо, і від народного депутата Григорія Тіміша, який не так давно резонансно заступився за «Надію», тож, можливо, він має конкретні аргументи і факти, що виправдовують Бічера та його фірму?..

fakty.cv.ua

***

Нардеп проти «Чорної сотні» і УДСБЕЗ: «на кону» понад 24 млн. (відео)

***

У радах рішення мають приймати обрані депутати чи АТОшники? (опитування)

***

Керівний склад Чернівецької обласної ради VII скликання (у т.ч. постійні комісії)

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ