Ціна мерства у Заставні – 10 тон риби?..

3
1694
Загрузка...

Перед виборами Заставнівського міського голови в райцентрі роздавали рибу з проханням підтримати одного з кандидатів, який потім і став мером.

 

Про це fakty.cv.ua повідомив один із відвідувачів сайту, який назвався мешканцем Заставни, але зволів залишитися «в тіні».

Отож, він звернувся з таким листом: «Шановна редакція сайту fakty.cv.ua! Бачу, що ви об’єктивно висве події. Хотів запитати, а чому ви так мало уваги приділяєте районам області? Ось і на виборах всі газети, телеканали і сайти розказували про Чернівці. А в районах теж є цікаві події. У нас в Заставні перед виборами на деяких вулицях ходили з хати в хату і роздавали рибу з проханням проголосувати за Радиша В. Й. У нас місто невелике, то між нами всі знають, що пан Радиш роздав цієї риби 10 тон, щоби стати мером. Люди кажуть, що то йому таку послугу зробили місцеві бізнесмени, які хотіли його бачити в цьому кріслі. Скажіть це хіба законно так? І де були ті «Опори» та інші борці за чесне волевиявлення? Якщо можете, надрукуйте мого листа, нехай знають скільки коштує посада мера у Заставні».

Що ж, виконуємо ваше прохання. Хоча, так розуміємо, що ніхто не фіксував цих фактів роздачі риби саме з агітацією за одного з кандидатів. А отже довести, що це була не просто благодійність, а «підкуп виборців», напевно, дуже складно, якщо взагалі можливо. Хіба що знайдуться ще небайдужі, які будуть готові повідомляти про ці факти відкрито.

На виборах мера Заставни 25.10.2015 переміг самовисуванець Радиш Василь Йосипович. Цікаво, що вже колишній мер Цуркан Ярослав Васильович, який останнім часом є координатором «Самопомочі» на Буковині, посів аж 3 місце (хоч і з мінімальним відставанням від другого).

Радиш Василь Йосипович. Народився 02.04.1969 р., освіта вища, безпартійний, приватний підприємець, місце проживання: м. Заставна, Заставнівський р-н, Чернівецька обл.

Заставнівська міська рада

ПІБ Ким висунуто К-сть голосів ЗА % голосів ЗА
Радиш Василь Йосипович Самовисування 1102 35,1292
Вікірюк Василь Васильович Самовисування 667 21,2623
Цуркан Ярослав Васильович Самовисування 645 20,561
М’якота Марія Василівна Самовисування 458 14,5999
Мойса Іван Манолійович політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” 194 6,1843
Ковалик Степан Миколайович Самовисування 71 2,2633

fakty.cv.ua

***

 

Загрузка...

3 КОМЕНТАРІ

  1. Цуркан ніяк не може заспокоїтись. Не допомог ні Садовий, ні вся Поцілуйкова фамілія. Для тих хто не знає – Порцілуйко бувший прокурор області, а бувший мер Заставни Славко Цуркан пристроїв усіх “поцілуйків” і “поцілуйчиків” до Самопомочі.
    Заставна зробила свій вибір і якщо Радиш не виправдає довіри, то риба йому теж не допоможе.

    • Шановний “вуйко” (але чи з Кучурова?)!
      У нас вітається коректність. Ви можете уточнити, про яких “всіх” йдеться в контексті Поцілуйка і “Самопомочі”. Нам відомо, що донька Леся балотувалась від цієї сили. І це не секрет. А кого Ви ще маєте на увазі? За нашими даними, більше родичів Поцілуйка у списку “Самопомочі” не було. У Вас є якісь інші відомості, які можете підтвердити?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ