«Хід конем»: той, хто став депутатом замість Михайлішина, тепер агітує за Каспрука

0
820
Загрузка...

Депутат Чернівецької міської ради VI скликання, який (за списком Партії регіонів) замінив у цьому статусі Віталія Михайлішина, закликає у другому турі виборів мера Чернівців 15.11.2015 підтримати кандидатуру Олексія Каспрука.

 

На своїй сторінці у соціальній мережі вже екс-депутат і бард Олександр Мадей написав:

«Я от що думаю: до міської ради за попередніми підрахунками проходять шість політичних партій, п`ять з яких, за виключенням “Рідного міста”, позиціонують себе демократичними політсилами, що прагнуть змінити країну і Чернівці на краще. Це, насамперед, БПП “Солідарність”, ВО “Батьківщина”, Об’єднання “Самопоміч”, а також ВО “Свобода” і “Народний контроль”.
Чому називаю лише п’ять з шести? Та тому що не може організація, бодай навіть місцевого гатунку, називатися демократичним утворенням, якщо їх представники на виборах нехтують законами суспільства і моралі і під час виборів скуповують пачками голоси виборців, а їх лідер виборчого списку став обличчям пілотного в Україні проекту зі скидання законно обраного міського голови і узурпатором місцевої влади.
Таким чином, у другому турі кандидатами на посаду Чернівецького міського голови є нині чинний міський голова, самовисуванець Олексій Каспрук та колишній прибічник Януковича, екс-секретар міськради і висуванець партії “Рідне місто” Віталій Михайлішин. Вважаю, що всі демократичні партії міста повинні виявити принциповість, мужність і політичну зрілість і до дня голосування другого туру публічно заявити про свою підтримку на виборах мера Олексія Каспрука. Якщо цього не станеться, вважатиму, що вони підтримують його опонента Михайлішина і готові до ситуативного, а, можливо, й постійного об’єднання з ріднемістівцями у новообраній міській раді.

П.С. До речі, для того, аби не було звинувачень, ніби я за якісь блага чи посади “продався” Олексію Каспруку і тому агітую за нього, повідомляю, що сьогодні особисто повідомив міського голову про звільнення з посади керівника Муніципального контакт-центру ще до дня голосування у другому турі та про відмову у найближчій перспективі від будь-якої роботи у державних органах, у тому числі в ОДА та в органах місцевого самоврядування. На наступному тижні подам заяву про звільнення. Я вдячний Олексію Павловичу за підтримку у найважчий для мене період і за співпрацю в сесійній залі. Також дякую Олені Веризі за пропозицію, від якої з цих же ж причин змушений відмовитись».

 

Напевно, цікаво буде прочитати ще декілька публічних висловів Олександра Мадея за останній час.

30.10.15

«Учора перед сесією міськради Володимир Бешлей з Рідного міста зробив мені закид, що я звернувся до Арсена Авакова із заявою проти нього особисто. Зміст мого звернення можна прочитати за цим посиланням у моєму пості на фейсбуці за 25 жовтня (читайте нижче – fakty.cv.ua). Особливо прикметним було завершення його тиради словами “Ви дивіться, бо…”
Ну, погроз я давно не боюсь, не такі лякали і обламались. Зрештою відповів йому, що звернення стосувалось конкретної ситуації в день тиші у переддень голосування, а не його персонально. На відміну від декого доносів на студентів не писав і не збираюсь.
Вчись, студенте, спокійно».

Згадане вище звернення від 25 жовтня:

“Шановний пане міністре Арсен Аваков! До тих пір, допоки такі речі залишатимуться безкарними не буде довіри ні до влади в цілому, ні до правоохоронної системи зокрема. Сподіваюся, що органи внутрішніх справ не спустять цю справу на гальмах і знайдуть у собі сили і мужність, аби довести її до логічного завершення. Навіть попри те, що фігурантом події є чоловік нардепа з президенської фракції Оксани Продан”

***

29.10.15

«Не знаю чому, але останні кілька місяців для мене були вкрай виснажливими у психологічному і моральному плані. Часом здається, що щось ніби висмоктує всю енергію з тіла доостанку. Це відчуття щоразу підсилювалося тоді, коли раптом приходило усвідомлення: “Цю людину більше не зможу назвати другом, цій – подивитись в очі, а цій – потиснути руку”. Кажуть, що другу можна вибачити все. Це не правда.
І не повірите, але гітари в руках не тримав більше двох тижнів й не знаю коли візьму знову.
А ще на сорок третьому році життя зрозумів раптом, що так і не зміг зрозуміти його сенсу. Треба розібратися в собі, напевно. Тож побажайте мені успіху і не дивуйтесь тим несподіваним речам, які можливо зроблю найближчим часом. Я й сам в шоці)))»

***

25.10.15

«Останнім часом багато друзів, знайомих цікавляться чи не планую знову балотуватись у депутати Чернівецької міської ради. Справді, я отримав кілька цікавих і не дуже пропозицій від представників різних партій щодо включення мене до їх списків. Це приємно, адже доводить, що більш ніж за рік перебування у статусі депутата міськради виправдав очікування людей, які мене знають, не втягнувся у конфлікти, протистояння між різними групами впливу тощо. Я завжди вважав і вважаю, що депутат у сесійній залі має керуватися не вузькими партійними інтересами чи особистими амбіціями, а інтересами громади, яку представляє.

Проте відповідь моя однозначна: не планую. Тепер поясню чому.

Депутатський мандат я отримав у червні 2014 року як списочник після складання повноважень колишнім секретарем міської ради Віталієм Михайлішиним. Цьому передувала епопея, пов’язана із небажанням міської ТВК, всупереч вимогам чинного виборчого законодавства, реєструвати мене депутатом. Ініційована вона була «наставником» та спонсором Віталія Михайловича, колишнім членом виконкому міської ради Василем Проданом. Для цього задіяли потужні важелі, включаючи сімейні зв’язки, адже секретарем ТВК є тесть пана Продана, а більшість її складу формувалася під інтереси певної фінансово-політичної групи, яку в місті добре знають.

Про справжні мотиви такого спротиву можу лише здогадуватися. Напевно їх не влаштовувало те, що в сесійній залі з’явиться ще один депутат, на якого вони не мають важелів впливу і який не буде конфліктувати з мером. Про це, до речі, у приватній бесіді мені сказала і голова ТВК Генрієта Баранова.

Лише після втручання ЗМІ і ЦВК я зміг скласти присягу і приступити до роботи у сесійній залі. Та це вже історія…»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ