Встановлений парклет збурив хвилю коментарів і фото відомих чернівчан

0
1178
Фото: promin.cv.ua
Загрузка...

Перший в місті “парклет” встановлений на вулиці Ватутіна. Паклет, який виготовлений однією з меблевих компаній міста, встановлений на узбіччі дороги. Тепер там можна посидіти і відпочити серед квітів і проїжджаючих повз машин. Наступна така конструкція планується на Соборній площі. А наступного року парклети можуть бути встановлені по всьому місту.

Ми поцікавились у відомих чернівчан і пересічних мешканців нашого міста щодо їхніх думок з цього приводу. Також у соцмережі активно викладаються фото з новинки Чернівців.

Євген Коломієць (відомий буковинський футболіст): “Добрый день)) Мое мнение такое, что идея очень хорошая, но к октябрю она становится не актуальна, так на неделю перед выборами))) Да и установили их в месте,где полным полно места для отдыха,а вот машинам реально негде стать.”

IMG_6532Наталія Федорович (Завліт Чернівеьцкого муздрам театру ім. Ольги Кобилянської): “Мені здається, доцільніше було б встановити у іншому місці, де справді хочеться сісти і перепочити. Навколо їздять машини.. там геть не зручно і незатишно. Тим більше поруч аж дві площі, де є місця для цього. Звісно, їдея хороша, тільки от її втілення вийшло не дуже.”

Олексій Пономаренко (відомий черівецький фотограф, журналіст): Парклет (англ. Parklet) — продовження тротуару, що забезпечує більше простору і зручності для знайомства, спілкування і відпочинку людей, що використовують вулицю[1]. Зазвичай парклети встановлюються на місці одного або кількох автомобільних паркомісць на узбіччі вулиці. Хоча місць для паркування в нас і так не багато, я б все ж встанволював би тротуарлєти)))

Фото Павла Польового
Фото Павла Польового

Павло Польовий (приватний підприємець, власник “Льодового майданчика”): “Класно! Дякую! Чому на дорозі? ( що мало місць?, навіщо обмежувати автомобілістів, є зона пішоходів, є зона авто. Авто сплачують податок на дорогу, пішоходи ні, тому повинні переходити тільки, пропускаючи авто. Поруч є площа, лавки які можна змінити на такі парклети, травичка. Закрити зірку лорак в кінці кінців парклетом. Треба покласти паркувальника, щоб збирав гроші, або паркомати. Або всю дорогу зробити пішохідною.

Депутати ж міської ради Наталія Козлова та Дмитро Сірман поцікавились суто господасрськими питання, коли такі конструкції для релаксу з’являться біля дитячої поліклініки на Проспекті Незалежності та на чий баланс передадуть, за квітами і станом треба ж доглядати.

897Ірина Вишнякова (заслужений працівник культури, експерт з питань культурних цінностей): “Не розуміючого критикують, ну чого ж це – погано, Кльово, забрали “сміттєзвалище” з площі та машини не ставлять, хоча на моїх очах один таки вмостився. ))))) Ще б таких парочку поставили. Діти вийшли зі школи і мають де посидіти та обговорити шкільні проблеми і студенти тут поруч…..Гарно, молодці!

Георгій Мазурашу(відомий журналіст, спортсмен, громадський діяч): “Вітаю бажання щось міняти, переймати досвід інших країн. Але це місце вважаю невдалим для парклета…”

Відоми журналіст та громадський активіст Надія Бабинська(Вірна)  вклалась у одне влучне речення: “Нарешті там приємно пахне))) хочу вірити, що їх не розбомбить бидлота.”

Фото із сторінки Юлії Доліби
Фото із сторінки Юлії Доліби

Чернівчанка Юлія Доліба з кореспондетом “5 каналу” Олександрою Агеєвою вже і матеріал відзняли та слова вдячності висловили: “Ми з 5 каналом сьогодні випробовували парклет—новинку міста Че:) хочемо ще, і бажано якнайбільше;)”

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ