У Карпатах з’явилось море

0
527
SONY DSC
Загрузка...

З 22 по 24 серпня в Карпатах громадська організація «Карпатські стежки» провела масштабну екологічну акцію до якої долучились понад 50 любителів гір з Києва, Львову, Чернівців, Луцька, Івано-Франківська, Снятина, Тернополя, Калуша, Черкас, Прилуків та Рахова.

На жаль, вкотре доводиться констатувати, що з ростом популярності Карпат і зокрема найвищої гори України Говерла (2061м), зростає і кількість сміття, що залишають по собі несвідомі українці. Не дивлячись на те, що сміття періодично намагаються прибирати працівники Карпатського біосферного заповідника, його масштаби всеодно перетворились у справжнє сміттєве море, за знищення якого взялись активісти «Карпатських стежок».

Протягом трьох днів від сміття звільнили гори Петрос та Говерлу, а також прилеглі до них полонини Головчеська та Скопеска і урочище Перемичку.
Скло та метал через їх вагу та масштаби закопували в ями маскуючи після цього місця, що раніше були стихійними сміттєзвалищами. А пластик та інше сміття, якого назбирали понад 100 мішків, зносили та вивозили.

Та найбільше захоплення викликали учасники екоакції. Люди різного віку, статку, професій, різних хобі та захоплень, замість відпочинку у законні три вихідні дні, проїхали сотні кілометрів, щоб порпатись у чужому смітті.

Один з них киянин Денис Мирко, що у вільний від роботи час знімає відео про Карпати і робить після цього невеличкі відео-шедеври. Не стала виключенням і ця екоакція, після якої Денис опублікував в мережі соціальне відео про проблеми засмічення Карпат, яке лише за одну добу переглянули понад пів тисячі людей. Власне переглянути та оцінити відеороботу Дениса маєте можливість і ви, шановні читачі нашого сайту.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OKAxlAQ8S8M]

Більше відеоробіт Дениса Мирко можна переглянути на його ютуб каналі 

 

Олексій Пономаренко, фото автора

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ