Микола Федорук: Я візьму участь у виборах Чернівецького міського голови (відео)

0
742
Загрузка...

Багаторічний мер Чернівців Микола Федорук публічно відреагував на чутки про те, що він буде балотуватися на виборах Чернівецького міського голови.

 

Під час прес-конференції 7.09.15 Микола Трохимович твердо заявив, що братиме участь у виборах Чернівецького міського голови. Але через декілька секунд додав, що в якості виборця. І зазначив, що підтримуватиме кандидатуру Олексія Каспрука, який, на його думку, має обов’язково балотуватися – чи від якоїсь із союзних партій, чи як самовисуванець.

***

ПЕРЕДВИБОРЧА ШАХІВНИЦЯ. Мер Чернівців під прикриттям Федорука і Карімової

Не все гаразд у Маленькому Парижі. Міська влада, яку уособлює мер Олексій Каспрук, відійшла від генеральної лінії партії. І пішла у вільне плавання в океані політичних штормів.

Штурманить у мера Ірина Карімова. Вона вміло веде цей міський корабель тільки їй відомими шляхами. Бо вже не одного вела пані Ірина. І підвела: кого — під монастир, кого — до верховної ради.
Зараз пані Карімова активно вирішує всі проблеми мерії. Для неї нема невідомих і незначних проблем. Чи це земля, чи нерухомість, чи газ, чи дороги… Все знає і все вміє налагодити Ірина.

Олексію Павловичу за таких умов дуже комфортно. Ніби Ющенкові за плечима Ульянченко. Але не слід Каспруку забувати, як закінчив Ющенко. Тож розслаблятися йому не варто. Бо уже партії ці на нього косо-криво дивляться. Щось їм там не додає теперішній мер. І Федорук охолов до свого наступника. Навіть на відкритті пам’ятника Якобу фон Петровичу у Чернівцях далеко стояли один від одного. Раніше такого не було.

А ще Федорук може на вибори піти і виграти у Каспрука. Він уже підбирає йому конкурентів. Секретар міськради Ярослав Кушнірик прямим текстом каже, що братиме участь у виборах мера. Нібито для того, аби у Михайлішина голоси відібрати. Насправді Федорук змусить Кушнірика відпрацювати і відслужити зраду 2011 року. Коли по кишенях зрадників гуляли 20 000 доларів. Інші уже вдома знаходили у піджаках 10 000 доларів. А хтось вимагав цілих 50 000. Тоді грубі гроші були заплачені за відставку Федорука. Тепер їх треба буде відробляти.

З одного боку Каспрука заколисують казкою про те, що колишній регіонал Кушнірик відбере голоси у свого колишнього партійного колеги Михайлішина. А з другого боку Федорук заспокоює Каспрука, що увійде з ним у другий тур. Не допустить нікого іншого. А там уже хто з них виграє не має значення.
Олексій Павлович слухає і мовчить. Бо знає, що Кушнірик відбиратиме голоси саме у нього. Що Федорук піде на вибори, аби закінчити у місті якісь справи, яких досі не закінчив. А Карімова, врешті-решт, поведе на вибори свого роботодавця з «Техно» В’ячеслава Добровольського.
Таким чином Каспрук залишиться один на один зі всіма своїми опонентами, конкурентами і противниками.

Бо, насамкінець, буде дуже неприємна ситуація восени цього року. У зв’язку з тим, що партія Арсенія Яценюка «Народний Фронт» коливається на межі проходження 5-відсоткового бар’єру на виборах до місцевих рад, лідер відмовиться брати участь у виборах.

Бо треба робити реформи. А у період реформування ніхто вибори не проводить. Тож сам проект НФ закінчиться. А Арсеній Петрович з кількома своїми близькими через якийсь час перейде до іншої партії. І знову буде на політичному Олімпі. Місця там не достатньо ні для Федорука, ні для Каспрука. Тому вони підуть на вибори мера обоє разом. А там один від одного каменя на камені не залишать.
Їхні політичні ігрища, інтриги, зради і т.п. чернівчан особливо хвилювати не будуть.
Що з ними, що без них — все одно.

Петро Кобевко, 8.08.2015

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ