Бурбак: Якщо біля ЧНУ збудують перукарню, я побудую супермаркет в ботанічному саду

1
1491
Загрузка...

Народний депутат і екс-міністр інфраструктури Максим Бурбак обурений тим, що у буферній зоні в центрі Чернівців будують перукарню.

 

Будівництво це здійснюють зовсім близько до забору Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича і практично навпроти будинку, в якому живе Максим Бурбак (по вул. М. Вовчка).

Висловлюючи своє невдоволення будівництвом в історичному ареалі населеного місця, Максим Юрійович жартома зазначив, що, мовляв, якщо навпроти його будинку побудують перукарню, він збудую супермаркет у ботанічному саду.

Чому ж будують у такому місці, де ніби не мали би будувати? Головний архітектор Чернівців Наталія Хілько зауважила, що погодження на проведення будівельних робіт дало Міністерство культури України (як відповідний орган охорони культурної спадщини). Якщо таке погодження справді є, виникає запитання – ЯК міністерство дало «таке» погодження?!

Ось відповідь Наталії Хілько fakty.cv.ua  на запитання щодо законності будівництва названого вище 150811-Vovchka-Glavky-perukarnya-fakty.cv.ua (2)об’єкту:

“На виконання доручення щодо законності будівництва на розі вул. Й.Главки – М. Вовчка інформуємо наступне. Відповідно до частини 5 статті 26 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» проектування та будівництво об’єктів здійснюється власниками або користувачами земельних ділянок у такому порядку:

1) отримання замовником або проектувальником вихідних даних;

2) розроблення проектної документації та проведення у випадках, передбачених статтею 31 цього Закону, її експертизи;

3) затвердження проектної документації;

4) виконання підготовчих та будівельних робіт;

5) прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів;

6) реєстрація права власності на об’єкт містобудування.

Підпунктом 1) частини 1 та частиною 2 статті 29 наведеного Закону визначено, що основними складовими вихідних даних є містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки Процедуру надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки визначено Порядком надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, їх склад та зміст, затвердженим наказом міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 07.07.2011 року №109.

У відповідності до зазначеного Порядку управлінням містобудування та архітектури департаменту надано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на вул. Й. Главки, 2 на будівництво житлового будинку з приміщеннями торгового призначення та перукарнею 28.07.2014. Зазначені містобудівні умови та обмеження надані гр. Сучеван Л.І. на підставі заяви, державного акту на право постійного користування землею, історико-містобудівного обґрунтування погодженого Міністерством Культури України та відділом охорони культурної спадщини міської ради, містобудівного розрахунку на будівництво житлового будинку з приміщеннями торгового призначення та перукарським кабінетом.

Управлінням Держархбудінспекції у Чернівецькій області зареєстровано декларацію від 17.11.2014 року про початок будівельних робіт із будівництва вказаного об’єкту.

Відповідно до статті 41 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» державний архітектурно-будівельний контроль здійснюється органами державного архітектурно-будівельного контролю в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України. Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю розглядають відповідно до закону справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

На адресу Управління Держархбудінспекції у Чернівецькій області направлено листа із проханням здійснити позапланову перевірку зазначеного об’єкта містобудування. Відповідь – порушень не виявлено. На містобудівну раду чи громадські слухання об’єкт не виносився! В документації недолік – графічні фасади!”Rusjka-20-stomatpoliklinika-fakty.cv.ua

 

А тепер у нас ще одне запитання до п. Наталії Хілько: хто дозволив будувати стоматологічну поліклініку по вул. Руській, 20, це ж ніби теж буферна зона, історичний ареал населеного місця?..

Далі буде…

fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ