Бухарест подарує тролейбуси Чернівцям, а у Мінську купуватимемо

0
1627
Загрузка...

У Чернівцях мають намір оновити міський електротранспорт. Потреба у цьому назріла давно, адже, за словами начальника Чернівецького тролейбусного управління Івана Іванічека, 62 з 79 міських тролейбусів працюють на маршрутах більше 30 років.

Незважаючи на постійні ремонти, вони поступово назавжди виходять з ладу. З цієї причини за останні чверть століття парк тролейбусів у Чернівцях скоротився вдвічі.

Вирішувати проблему взялися двома способами. Як повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, завдяки контактам із главою уряду Румунії та мерією Бухареста вдалося досягти попередньої домовленості про безоплатну передачу Чернівцям тролейбусів, які наразі експлуатують у столиці сусідньої держави. Річ у тім, що за кошти ЄС там мають повністю оновити парк міського електротранспорту. Відтак частину з їхніх 300 тролейбусів, які всі є у цілком хорошому стані й експлуатуються 8-15 років, передадуть «столиці» Буковини.

З іншого боку, місто планує закупити до 40 нових тролейбусів за рахунок співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Попередні перемовини з ЄБРР вже відбулися і у вересні-жовтні Чернівці має відвідати фахівець ЄБРР з питань транспорту, аби на місці з’ясувати всі технічні нюанси. «Швидше за все мова бути йти про придбання тролейбусів мінського виробництва, які є зручними, надійними і відносно недорогими», – припускає І. Іванічек.

Крім тролейбусів, за рахунок співпраці з ЄБРР Чернівці мають намір з часом закупити також необхідну кількість автобусів для обслуговування хоча б частини з наявних у місті маршрутів. Розвиток міського комунального транспорту не лише поліпшить його доступність для городян, а й убезпечить місто від транспортного колапсу, як це трапилося торік, коли через незгоду мерії підняти ціни за проїзд, у Чернівцях зупинилися майже всі маршрутки.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ