Офіційно: в Україні заборонені усі комуністичні партії

0
265
Загрузка...

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов.

Усі комуністичні партії, які існують в Україні, законодавчо втрачають можливість брати участь у політичному житті держави, зокрема й у виборчому процесі.

“Сьогодні міністр юстиції відповідно до ухваленого Верховною Радою закону підписав рішення, згідно з яким комуністичні партії, які є сьогодні в нашій країні, втрачають право бути суб’єктом політичних і виборчих процесів”, – наголосив він, повідомляє tsn.ua.

Окремо Турчинов пояснив, що відсьогодні Комуністична партія України та інші сателітні комуністичні партії втрачають політичний статус і права політичної партії.

“Це дійсно історичний момент…”, – додав секретар РНБО.

Своєю чергою очільник Мін’юсту України Павло Петренко уточнив, що таке рішення прийнято щодо трьох політичних партій.

“Після прийняття законів (про декомунізацію – прим.ред.) була створена незалежна комісія, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні – КПУ, Компартії (оновлена) і Комуністична партія України робітників і селян. На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч.2 ст.3 закону “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки”. Ця політична сила і дві інші комуністичні партії відсьогодні не можуть бути суб’єктом виборчого процесу і не можуть брати участь у політичному житті країни”, – заявив він.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ