Учасник АТО: Маємо гідно протистояти у нерівному бою з брехнею

1
147
Загрузка...

Погляд на війну (антитерористичну операцію) очима її учасника (буковинця) «без купюр».

Буковинський військовий, справжній патріот, прізвища якого ми поки не можемо називати (бо він знову збирається на фронт) розповів журналісту сайту 0372.ua, як і на яких фронтах боротися з російським агресором.

«Сценарій агресії Росії проти України, хоч і є безпрецедентним за 24 роки Незалежності нашої держави, та насправді нічим суттєво не відрізняється від логіки вторгнень країн-окупантів ХХ-ХХІ століття, таких як гітлерівська Німеччина (почала Другу світову війну під приводом «захисту етнічних німців». Група есесівців, перевдягнута у форму польських військових, захопила будинок радіостанції прикордонного з Польщею міста Глейвіц й інсценувала напад на німецьку територію); Туреччина (у 1974 р. під приводом «захисту турецького населення» ввела свою армію в північну частину Республіки Кіпр. Туреччині не сподобалось, що до влади на Кіпрі прийшла прогрецьки налаштована команда).

Ну і, звісно ж, агресор-рекордсмен – Росія і всі розпалені нею війни: від придністровського конфлікту, Абхазії та Південної Осетії аж до нападу на Україну. Про Росію та її криваві діяння сенсу писати нема, адже весь світ чудово знає коли, як і з якою метою російські танки заїжджали в сусідні держави.

Хоч країни-винуватці описаних кровопролить самі по собі геть різні, та вищевказані акти військової агресії говорять про парадоксально однаковий та простий сценарій розпалювання і ведення війни. Чи не найважливішим елементом у всіх зазначених випадках були саме інформаційні кампанії, котрі супроводжували агресії: пропаганда, розпалювання ворожості, провокації за участі «засланців» спеціальних служб (що видавали себе за місцевих мешканців, або агресивних націоналістів, від яких когось треба захищати) і т.п. Бо для того, щоб розпочати війну потрібен бодай якийсь привід. А якщо реального приводу нема – його завжди можна створити.

І це не проблема, особливо сьогодні, коли сучасну людину неможливо уявити без Інтернету з його соціальними мережами, телебачення чи інших джерел інформації, що виступають надпотужною зброєю в руках агресора.

Цинічна брехня, котру ллють з екранів російського телебачення, на жаль, вражає й жителів нашої держави. Російська пропаганда, маніпулюючи суспільною думкою та перекручуючи окремі факти, змушує українців сумніватись у справедливості проведення АТО чи доцільності запровадження реформ, так чи інакше намагається налаштувати нас проти своєї влади. А це і потрібно для реалізації кремлівських амбіцій. Далі слідуватиме зухвале промивання мізків під гаслом «У Росії жити краще, Росія сильніша» тощо.

Так в історії було завжди, і цим постійно користуються агресори. Але нам, українцям, ніколи не пізно згадати заради чого стояв Майдан, заради чого полягло стільки патріотів, захищаючи цілісність України. За останній рік ми остаточно стали нацією і тому маємо гідно протистояти ворогу не лише на вогневому рубежі, а й на інформаційному – у нерівному бою з брехнею».

 

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ