У Чернівцях готуються до незвичного рекорду у вишиванках (фото, відео)

1
1172
Загрузка...

Напередодні Дня вишиванки, який відзначають в Україні в третій четвер травня, у Чернівцях провели ярмарок, майстер-клас та модельний показ вишиванок.

 

Йдеться про проект «Знайомство з вишиванкою», який організувала Асоціація готельєрів Чернівців на чолі з директором готелю «Буковина» Андрієм Брязкалом.

Цікаво, що у показі мод, разом із красунями майстер спорту з велоспорту, директор ДЮСШ «Колосок» Анатолій Мельник. А серед присутніх були помічені і мер Заставни Ярослав Цуркан з красунями-дружиною і донечкою (всі у гарних вишиванках) та знана спортсменка – чемпіонка України з бодіфітнесу Марина Антохі.

Організатор заходу Андрій Брязкало зазначив, що свято вишиванки, яке покликане зберегти і примножити споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, є символічним і важливим для українців, тому до нього треба готуватися належним чином. А «Знайомство з вишиванкою» якраз допомагає землякам не лише помилуватися цікавими, оригінальними моделями вишиванок, а й, можливо, придбати одну з них і одягнути у День вишиванки 2015.

До слова, 21 травня, у рамках свята вишиванки, на Соборній площі запланована рекордна акція – під керівництвом знаного танцюриста і засновника школи танців «MoveOn» Івана Величка охочі (у вишиванках, звісно) спробують створити найбільший «танцюючий тризуб у вишиванках». Як повідомив fakty.cv.ua сам Іван Величко, на репетиціях було чоловік по 300, але він може організувати цей «танцюючий тризуб» десь з 1000 людей, тож запрошує всіх охочих приєднатися до рекордної акції! Потенційних рекордсменів у вишиванках запрошують у четвер, 21.05.15, на Соборну площу на 15:00.

Співорганізаторами акції є управління молоді та спорту ОДА та громадські організації.

***

***

***

***

Загрузка...

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ