Фото-подробиці аварії автобуса Чернівці – Севастополь: «Люди вилітали через вікна з несамовитими криками»

0
802
Загрузка...

Троє людей загинули, 21 зазнали травм внаслідок аварії пасажирського автобуса Чернівці – Севастополь, що сталася увечері 19 травня на території Немирівського району біля повороту на село Нові Обіходи на автомобільній дорозі Львів-Кіровоград-Знамянка. Журналіст RIA спілкувався з потерпілими у Немирівській районній лікарні, а також став свідком, як вантажили побитий автобус на евакуатор, щоб доставити на експертизу.

На момент аварії в автобусі знаходилося 37 пасажирів та двоє водіїв. Троє з них загинули – подружня пара з Черкаської області і жінка з Криму. 21 пасажира доставили до лікарень – 19 до Немирівської районної, двоє – до Гайсинської  (мати з 6-річною донькою), вони проживають у Гайсині, додому добиралися з Вінниці. Постраждалих перевозили шість бригад швидкої допомоги.

Станом на ранок 20 травня у Немирівській лікарні залишилися на лікуванні восьмеро потерпілих. Всіх їх прооперовано. Двоє знаходяться в реанімаційному відділенні. Одна з жінок у важкому стані. Головний лікар Немирівської лікарні Сергій Юрець каже, що їй потрібна ще одна операція. Решта пасажирів після надання їм медичної допомоги залишили лікарняний заклад.

– Доставлені пацієнти з різних областей – Чернівецької, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Черкаської, Криму, –  каже Сергій Юрець. – Вони  зізнаються, що народилися в сорочці, Після того, як автобус перекинувся і, за їхніми словами, котився, як перекотиполе, загиблих могло бути більше. На щастя, якимось дивом, переважна більшість залишилися живі.

Водій казав, що перший раз їде цією трасою, а обгони робив так, що страшно ставало

У палаті №6 знаходиться 58-річна Зоя Ткачук. У неї пов’язка на голові. На бинту видно сліди крові. Жінка скаржиться, що болить голова, бо від ударів здерло шкіру. Коли обробляли рану, лікар жартома сказав, що в неї в голові КамАЗ піску. А ще у жінки покалічена рука і  забій грудної клітини. Пані Зоя родом з Чернівецької області. Понад десять років на заробітках в Італії. Приїхала, щоб купити будинок. Хоче бути ближче до доньки, яка проживає у Миколаївській області. Їхала до неї в гості. У неї квиток з Камянця-Подільського до Миколаєва.

– Я сиділа недалеко за водієм і чула, як він говорив, що перший раз їде цією трасою, – каже пані Зоя. – Коли робив обгін, ставало страшно. Машина так двигтіла, здавалося,  зараз розсипеться. Перед аварією автобус стало трясти ще більше. Водій почав гальмувати. Після цього автобус повело на зустрічну смугу. На щастя, в цей час ніхто не їхав навпроти. Машину розвернуло так, що вона опинилася на узбіччі поперек дороги.  Задня частина знаходилася в канаві, а передня край проїжджої частини. Автобус перекинувся і котився, як перекотиполе. Люди з несамовитими криками вилітали через розбиті вікна. Дехто, правда, залишився у салоні. Я була при свідомості. Бачила це місиво з крові, чула крики покалічених людей. Це було так страшно, що словами не передати. Недалеко від мене лежав мертвий чоловік…

Ще одна  постраждала Олена Бондарчук проживає у селі Саїнка  Чернівецького району Вінницької області. Жінка їхала в гості до сина у Крим.. Вранці добралася маршруткою до Вінниці. Каже, ще тоді її огорнули якісь недобрі передчуття.

– Водій маршрутки під час руху декілька разів  клював носом у кермо, – каже жінка. – Це бачила не тільки я. Дякувати Богу, до Вінниці добралися без пригод. У Вінниці взяла квиток на Чернівці-Севастополь. Невдовзі сталося те, про що ви вже знаєте. Від удару я опинилася на проході у лежачому положенні. Так перекочувалася, поки автобус не став на колеса. Дуже болить у грудях і голова. Покалічена ліва рука, не можу підняти її. Донька приїхала підтримати мене, вона проживає у Молдові.

Машина виїжджала в дорогу справною?

Як пояснили працівники міліції, які працювали на місці аварії, пасажирський автобус марки Мерседес 1992 року випуску. На асфальті видно сліди від гальмування. Вони ведуть на зустрічну полосу руху  і далі на обочину. Понівечена машина стояла поперек на обочині. Передні колеса знаходилися край проїжджої частини,  задні – у канаві. Лобове і бокове скло повністю вибито. Бокові стінки в окремих місцях відірвані. На даху зірвано кондиціонер, він звисав праворуч над вікнами салону. Сидіння для пасажирів залишилися на місці.  Приблизно о 12-й годині 20 травня машину підняли краном і завантажили на евакуатор.

Неподалік у лісополосі ходив стривожений чоловік. Це був другий водій автобуса. За його словами, той, хто сидів за кермом, зараз у лікарні. Водій говорив неохоче. Схоже, він не міг відійти від шоку. У відповідь на прохання пояснити, що сталося з машиною, не став нічого говорити. Тільки декілька разів повторив, що машина виїжджала у рейс у справному стані. За його словами. в аварію потрапили через поломку, що сталася в дорозі. Ще водій уточнив, що автобус належить одному з АТП обласних Чернівців.

Керівник сектору зав’язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник каже, що за попередніми оцінками експертів автобус був у несправному стані.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ