І знову бруд на “чистій” “Чернівецькій митниці”

0
881
Загрузка...

Чернівецька митниця ДФС третій рік поспіль обирає переможцем на тендерах чернівецьку фірму ТОВ “Глобус-Тайм”. Цьогоріч фірма виграла два тендери – для загального очищення будівель митниці – за 264 тисячі грн, що майже на 6 тисяч грн менше суми, запропонованої митницею та тендер на інші послуги щодо очищення – 197 тисяч грн, що на понад 5 тисяч менше суми, запропонованої митницею. Але не все так “чисто”, як здається на перший погляд.  Про це повідомляє “Буковинська правда”.
Учасником-переможцем першого тендеру загального очищення будівель митниці стало ТОВ “Глобус-Тайм”, яке виграє тендер третій рік поспіль. Цінова пропозиція переможця конкурсних торгів – 264 106,44грн.(з ПДВ), або 29 345,16 грн на місяць. Єдиний “конкурент” переможця ПП “Чисто-Чисто” запропонував ціну – 32 647, 50 грн на місяць.
Ще одні “конкуренти”, яких не допустили до тендеру через те, що їх цінові пропозиції не прошиті та не пронумеровані – ПП “КлінЕксперт” з Вінниці та ТОВ “ІМПЕЛ ГРІФФІН ГРУП” з Києва. Хоча найкраща цінова пропозиція серед всіх учасників була саме у вінничан – 25 640,95 грн за місяць, у киян – 31 132, 36 грн.

Учасником-переможцем другого тендеру інших послуг щодо очищення митниці стало теж саме ТОВ “Глобус-Тайм”. Цінова пропозиція переможця конкурсних торгів склала 197 023,50грн.(з ПДВ), або – 21 891,50 грн за місяць. Знову ж таки єдиний “конкурент” переможця ПП “Чисто-Чисто” запропонував ціну 24 370,40 грн на місяць. Знову не допустили до участі в тендері ПП “КлінЕксперт” з Вінниці, який знову запропонував найнижчу ціну – 17 975, 19 грн на місяць, але його знову не допустили через те, що їх цінові пропозиції були не прошиті та не пронумеровані. (Списки будівель на прибирання яких виграно тендери в кінці матеріалу)

Все може і нічого підозрілого крім одних і тих же учасників і переможців, але згідно обох протоколів розкриття цінових пропозицій в тендері брали участь дві чернівецькі фірми ТОВ “Глобус-Тайм”і ПП “Чисто-Чисто”, які фактично знаходться в сусідніх будинках по вул. Руській в місті Чернівцях. Але Їх поєднує не тільки сусідські відносини…

Компанія «Глобус-Тайм» заснована в лютому 2012 року, власником є Валерій Борисович Боренко. До кінця 2012 року директором «Глобус-Тайм» був Ігор Ігорович Логвінов, на якого зареєстроване і ПП «Чисто-Чисто», що стало єдиним конкурентом на торгах, як в 2015 році, так і в 2014 році.

ТОВ “Глобус-Тайм” зареєстрована на Кармелюка, розмір статутного капіталу 50 тисяч гривень, окрім прибирання, фірма надає послуги з перекладу. З квітня 2013 року директором є Куделько Зоя Борисівна, яка є доцентом та кандидатом філологічних наук, спеціалізується на англійській мові та літературі.
ПП “Чисто-Чисто” зареєстрована на Яремчука, розмір статутного капіталу – 5 тисяч гривень, окрім прибирання, фірма теж надає послуги з перекладу. Засновник фірми Логвінов Ігор Ігорович є її директором.
Цікаво, що фірма-переможець при заснуванні спочатку називалась «Чисто-Чисто Енд Ко». Єдина “фірма-конкурент” чинного переможця – ПП «Чисто-Чисто» державних тендерів наразі взагалі не вигравала.

Перелік об’єктів прибирання, згідно тендеру загального очищення будівель митниці (перший тендер):

1) прибирання службових приміщень адмінбудинку митниці та митного поста “Чернівці” (м.Чернівці) загальною площею 1940,1 кв.м.;
2) прибирання службових приміщень митного поста “Вадул -Сірет” загальною площею 2275,85 кв.м. за адресою Чернівецька обл., Глибоцький р-н, с.Тереблече, вул.Головна, 2к;
3) прибирання службових приміщень митного поста “Сокиряни”,загальною площею 272,0кв.м., за адресою Чернівецька обл.,м.Сокиряни, вул. Могилівська,28; 4) прибирання службових приміщень митного поста “Россошани” загальною площею 520,0 кв.м., за адресою Чернівецька обл., Кельменецький р-н, с.Россошани, вул. Центральна,191;
5) прибирання службових приміщень митного поста “Мамалига” загальною площею 473 кв.м., за адресою Чернівецька обл., Новоселицький р-н, с.Мамалига, вул. Леніна 228;
6) прибирання службових приміщень митного поста “Кельменці” загальною площею 610,0кв.м., за адресами Чернівецька обл., смт.Кельменці, вул. Сагайдачного,1, вул. Я.Мудрого,20.

Перелік об’єктів прибирання, згідно тендеру інших послуг щодо очищення митниці (другий тендер):

1) прибирання територій митного поста “Вадул -Сірет” загальною площею 68971 кв.м. за адресами Чернівецька обл., Глибоцький р-н, с.Тереблече, вул.Головна, 2к, Чернівецька обл. Глибоцький р-н, с.Черепківка, вул. Привокзальна 3б, Чернівецька обл. Стороженецький р-н, с.Красноїльськ, вул. Дружби,301;
2) прибирання територій митного поста “Россошани” загальною площею 10100,0к.м., за адресою Чернівецька обл., Кельменецький р-н, с.Россошани, вул. Центральна,191;
3) прибирання територій митного поста “Маалига”, загальною площею 10300,0 кв.м. ,за адресою Чернівецька обл., Новоселицький р-н, с.Мамалига, вул. Леніна 228.

Головою Комітету з обох конкурсних торгів був заступник начальника митниці Павлов Степан Єрмілович, який раніше очолював Кельменецьку митницю. Розкриття обох цінових пропозицій відбулось 25 березня 2015 року. Надання послуг обох тендерів з прибирання на протязі квітня – грудня 2015року, фактично на 9 місяців.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ