Аргументи Бешлея, факти Грущинського та зауваження Кобевка про іжу і сміття у Чернівцях

0
776
Загрузка...

У Чернівцях 8 квітня, Володимир Бешлей провів прес-конференцію для представників. Девізом цих зборів було : “ХТО І ДЛЯ ЧОГО ЗНИЩУЄ КОМУНАЛЬНІ ПІДПРИЄМСТВА”
Розпочалось все солодким столом, потім година аргументів і факті ,так би мовити, “Доповідача”(Бешлей) та зауваження журналістів і не тільки, а на останок – сварки, як же без них? Але про усе докладніше…
фото 4

Солодкий стіл”…

Треба зауважити, що “солодили” собі душу не всі присутні, дехто зауважував, що бояться отруїтися…

“Година аргументів і фактів”…

Пан Бешлей спочатку звернув увагу на комунальне підприємство, яке ще до початку цього року обслуговувало дітей в навчальних закладах, це «Організація харчування дітей в школах», нажаль воно програло тендер приватній організації ПП «Мега-Крокус». Ця приватна організація зареєстрована в місті Заставна, організація виграла тендер на загальну суму 9 мільйонів 48 тисяч гривень, і зараз обслуговує 29 шкіл у нашому місті… До цього підприємства багато питань у народного обранця…

“Парадокс криється в тому, що у ПП «Мега-Крокус» немає жодної плити, жодного холодильника і.т.д офісу навіть немає у Чернівцях…, а воно годує наших дітей. На наших дітях підприємство намагається економити, таким чином отримати більше прибутків! Зараз у школах дітям замість м’яса дають булочку і відповідно економлять!!!” – наголосив пан Бешлей. Тому ми громадський рух «Справедливі Чернівці», зробимо усе щоб 17 квітня це «економне» меню не було затверджено виконавчим комітетом. Якщо фірма приватна, яка угробила наше комунальне підприємство, бо задекларувала нижчу ціну, нехай хоч виконують, то що спочатку наобіцяли – наголосив Володимир Васильович. І підсумував усе вище сказане висловом, що не дасть збагачуватися приватним фірмам.

Хоча чого не давати заробляти приватним підприємствам, якщо вони надають якісні послуги, якщо неякісні – контролювати і позбавляти ліценції, не завжди комунальне ж підприємство – панацея!

Ти самим вишукано Володимир Бешлей перейшов до теми сміття у Чернівцях: До питання яке стосується грошей, а гроші – це сміття!, в реаліях!!! – підкреслив він. Зараз багато фірм боряться за те, щоб панувати на цьому ринку, адже це прибутково. Сміття воно ніколи не закінчиться, а відповідно це бездонна бочка. Також Бешлей вирішив, що у місті є «смотрящий» за комунальною сферою і це – Ярослав Кушнірик.

По суті: У Чернівцях є міське комунальне підприємство «Чернівціспецкомунтранс», яке наразі є виконавцем з надання послуг вивезення і утилізації та зберігання твердопобутових відходів в Першотравневому і Садгірському районах, воно ще обслуговує сміттєзвалище яке знаходиться в Садгірському районі і надає послуги рідких нечистот. Відповідно у лютому виконавчий комітет прийняв рішення про збільшення тарифів на вивезення твердопобутових відходів на 45%. З 1 лютого для населення складає куб вивезеного сміття – 50грн 54 коп. Після того як підняли тариф, «Спецкомунтранс», тобто організація яка визначена міською радою, організовула тендер в якому приймають участь дві організації «Укрвторресурс-Буковина» і «пп Волновацький».
Комунальне підприємство укладало угоду з «Укрвторресурс-Буковина» на суму – вісім мільйонів п’ятсот тисяч гривень на вивезення сміття, в обсязі 230 000куб.метр. за ціною 37грн 08 коп. Тобто, на звичайній мові: міська рада затвердила тариф – 50 грн, а Київське підприємство вивозить за 37 грн.

І на цій ноті Володимиру Бешлею, своє «Фе» виказав Петро Кобевко, зазначивши, що нічого поганого вцьому іне бачить. Та і за логікою речей, якщо фірма пропонує дешевшу ціну, та й за кращої якості послуг. І тут неочікувано на прес-конференцію підійшов керівник київської фірми – Андрій Грущинський і пояснив: ціна 37грн 08 копійок не змінеться до кінця фото 3 (1)2015 року, ціна пального ні як не вплине на цю суму, є ризик, але є обов’язки! Сміття вивозиться вчасно, ціна не зростає, кому погано?! Також керівник пообіцяв, що поступово у Чернівцях буде запроваджений роздільний збір відходів, а фірма яка зареєстрована у Києві вже готова перереєструватися у Чернівцях і сплачувати податки тут, що викликало певні зауваження у громадськості міста.

І сварки…

Просто дискусія переросла у одночасну промову, як  пана Андрія так і пана Володимира з обопільними закидами у брехні і перервалась словами Бешлея про кінець зібрання….

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ